Hayvan HaklarıManşetYerel

Yıldız Tilbe’nin ‘köpekleri zehirleme’ çağrısına destek veren Barış Polat’a beş yıl hapis cezası istemi

0

Şarkıcı Yıldız Tilbe’nin 12 Mart’ta sosyal medya hesabından sokak köpekleriyle ilgili, “Saldıran köpek gruplarına bulundukları bölgenin halkı zehirli et versin, hepsi gebersin” sözlerine destek verenlerden TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Barış Polat‘ın yargılandığı davada beş yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Bolat, @tatarbaris66 kullanıcı adlı Twitter hesabından Tilbe’nin sözlerinin yer aldığı bir paylaşıma yorum yapmış ve  “Bandırma’da zehri ücretsiz sağlarım”, “Elimde tonlarca zehir var, isteyen yazsın” ifadelerini kullanmıştı.

Şaka yapmış!

Gazete Duvar‘ın aktardığına göre, Hayvanları Koruma Vakfı Başkanlığı tarafından 15 Mart’ta Barış Bolat hakkında TCK madde 214, 216 ve 217’den suç duyurusunda bulunuldu. Sındırgı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Barış Bolat, söz konusu paylaşımı ‘şaka amaçlı’ yaptığını öne sürdü. İş yerinde köpeklere zarar verebilecek herhangi bir ilaç bulunmadığını ve iş yerinde satılan ilaçların tamamen devlet kontrolündeki ilaçlar olduğunu belirten Bolat, ifadesinde kendisinin de bir hayvansever olduğunu iddia etti. Yaptığı paylaşımdan dolayı pişman olduğunu söyleyen Bolat, hayvanseverlerden de özür diledi.

Bolat’ın, “Suç işlemeye alenen tahrik” suçundan beş yıla kadar hapsi istenen iddianame, Sındırgı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. ilk duruşma 23 Şubat 2023’te, saat 10.00’da Sındırgı Asliye Ceza Mahkemesi’nde.

Tilbe’nin sözlerine başta hayvan hakları savunucuları ve örgütler olmak üzere sanatçılar ve çok sayıda insan tepki göstermiş, hakkında onlarca suç duyurusunda bulunulmuş; kendisi de daha sonra ifadeleri için özür dilemişti. İki kez ifade veren Tilbe hakkındaki davada “kovuşturmaya yer olmadığına” karar verilmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.