DoğaManşet

Yeşiller/Sol suç duyurusu yaptı, savcı soruşturma açtı

0

İzmir Gaziemir’de kurşun üretiminden arta kalan atıklarını yıllarda bertaraf etmek yerine arazisine gömen Aslan Avcı kurşun fabrikası ile ilgili İzmir Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Radikal gazetesinden Serkan Ocak’ın bugün yayınlanan haberine göre Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüsü Avukat Arif Ali Cangı’nın yaptığı suç duyurusu üzerine savcılık soruşturma başlattı.

Türkiye Atom Enerji Kurumu (TAEK) tarafından ilk kez 2007’de atıklarında radyoaktivite tespit edilen Aslan Avcı kurşun fabrikasının atıklarını nasıl gömdüğünü Radikal geçen hafta duyurmuştu. 2007 öncesi fabrika sahipleri hakkında ve 2007’den sonra da kamu kurumları hakkında, ‘Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması, çevrenin kasten kirletilmesi, görevi kötüye kullanmak’ suçlarını işledikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Cangı, aradan 5 yıl geçmesine rağmen tehlikeli atıklar konusunda bölgede oturanların uyarılmadığını, toplum sağlığı için hiçbir önlem alınmadığını belirtti. Cangı, fabrikanın, belediye, valilik, bakanlık ve TAEK yetkililerinin suç işlediğini anlattı.

Avukat Cangı, olayla ilgili elinde belgesi olanların dosyaya doğrudan göndermesi ya da kendilerine teslim etmesi durumunda soruşturmanın daha da genişleyeceğini belirterek “Başta TAEK olmak üzere devletin tutumu olayın üzerini örtmeye yönelik. Savcılığın geniş soruşturma yürütebilmesi için dosyaya bilgi ve belge ulaşması gerekiyor. Bu dava tüm İzmir’in, hepimizin davası” diye konuştu.

(Radikal, Yeşil Gazete)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.