ManşetTürkiye

Yeşiller’den Rusya açıklaması: Canların hiçe sayıldığı güç rekabetini reddediyoruz

0

Yeşiller Partisi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in dün Donetsk Luhansk‘i tanıyarak Ukrayna‘ya askeri hareket başlatmasına dair bir açıklama yayımlayarak eleştirilerini sıraladı.

Parti, yaptığı açıklamada, “Savaşın hiçbir soruna çözüm olmadığını bilen ve her koşulda barışı savunan biz Yeşiller Partisi olarak Rusya’nın Ukrayna’da attığı adımları kaygı ile izliyoruz ve Kırım’dan sonra şimdi de Donetsk ve Luhansk’ı ilhaka yönelik tanıma kararını protesto ediyoruz” dedi.

Yeşiller, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“Son yıllarda demokrasiyi göz ardı eden otoriter politikaların dünyada faşizmi desteklediğini görüyor ve Rusya’nın Ukrayna müdahalesini de bu bağlamda değerlendiriyoruz. Tarihsel ihtiraslar ve nereye dayandığı belli olmayan haklılık iddiaları, uluslararası ilişkilerin ve bu ilişkileri düzenleyen hukuk kurallarının üstünde değildir.

Halkların, canların hiçe sayıldığı devletlerarası güç rekabetini reddediyoruz. Bütün aktörlerin ikiyüzlü politikaları bir yana bırakılmasını ve Rusya’nın müzakereye zorlanmasını istiyoruz.

Bu dengenin temelinde kısa vadeli başarısız politikaların yattığını, bağımlılığın aktörlerin elini kolunu bağladığını da biliyoruz. Türkiye de enerji, tarım ticareti, turizm başta olmak üzere pek çok temel alanda gittikçe daha bağımlı hale geldiği Rusya ile ilişkilerinde denge arayışında olmalı ve başta nükleer santral yatırımı olmak üzere enerji politikalarını gözden geçirmelidir.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.