Doğa MücadelesiManşet

Yeşiller-Sol Bursa, “DOSAB Termik Santrali’ne itirazımız var!”

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Eş Sözcüleri Necla Türemen ve A. Serdar Esen düzenledikleri basın toplantısı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesinde bugün yayınlanan duyuruya göre  ÇED raporunun Bakanlıkça onaylandığı belirtilen ve Demirtaş mahallesinde kurulmak istenen DOSAB Termik Santrali’ne itirazları olduğunu ifade etti.

54

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Eş Sözcüleri Necla Türemen ve A. Serdar Esen

DOSAB Termik Santralına Hayır Platformu’nun Bursa Halkının sesi olarak yapılmak istenen santralin zararlarını anlatan çeşitli eylemler, etkinlikler düzenlediğini ve on binlerce Bursalı’nın santrale karşı olduklarını belirten dilekçeler verdiğini dile getiren Türemen ve Esen, “Bu projeye karşı Bursa halkı ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha bildiriyoruz” şeklinde konuıştu

Basın açıklamasının tam metni şu şekilde,

DOSAB TERMİK SANTRALİ’NE İTİRAZIMIZ VAR!

Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sitesinde bugün yayınlanan duyuruya göre Demirtaş mahallesinde kurulmak istenen DOSAB Termik Santrali ÇED raporu Bakanlıkça onaylanmıştır.

Bursa kamuoyu bir yıldır DOSAB tarafından Bursa’nın Demirtaş mahallesinde kurulmak istenen termik santral ve oluşturacağı yıkıcı etkileri konuşuyor. Bursa halkı biliyor ki bu santralın kurulması Bursa’da yaşayan tüm canlılar için ölüm demektir. Bu projeden yarar sağlayacak olanlar sadece sayıları yüzlerle ifade edilen patronlardır. Onların birkaç kuruş fazla kazanması için Bursa’nın ölüme terk edilmesine tüm Bursa halkı isyan ediyor. Ancak DOSAB yönetimi ve iktidar Bursa halkının itirazına kulak tıkamış durumda.

53

Bursa’da yer alan yüzden fazla STK, oda, dernek, sendika ve siyasi parti ile mahalle temsilcilerinin oluşturduğu “DOSAB Termik Santralına Hayır Platformu” yapılmak istenen santralin zararlarını anlatan çeşitli eylemler, etkinlikler düzenlemiş ve on binlerce Bursalı santrale karşı olduklarını belirten dilekçeler vermiştir. Görülüyor ki iktidar Bursa halkını değil, bir avuç patronu dinliyor, onların çıkarlarını savunuyor.

Termik santrallerin zararlarını tek tek anlatmaya gerek yok, sadece şunu yeniden belirtelim. Bugün Bursa’da yılda 60 bin ton kömür yakılırken, santral faaliyete geçtiğinde 560 bin ton kömür yakılacak. Bu kış Bursa’nın havasının ne kadar kirli ve sağlık açısından tehlikeli boyutlarda olduğunu bilenler, santralden sonra neler olacağını hayal edebilirler.

Biz, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak AKP’nin sınırsız büyüme planları sonucu oluşan hayali enerji talebinin gerçekçi olmadığını, ihtiyacımız olan enerjinin de termik ya da nükleer santraller ile değil, yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmasını savunuyoruz. En kirli enerji kaynağı olan kömüre dayalı DOSAB Termik Santrali ÇED raporunun onaylanmasını kabul etmiyoruz. Bu projeye karşı Bursa halkı ile birlikte sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha bildiriyoruz.

Necla Türemen – A. Serdar Esen

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Bursa Eş Sözcüleri

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.