ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi Meclis’te görüşmelerde bulunuyor

0

Türkiye Büyük Millet Meclisi gündeminde olan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun tasarısıyla ilgili bir rapor hazırlayan Yeşiller Partisi adına üç kişilik bir heyet bugün Meclis’te temaslarda bulunuyor. Yeşiller Partisi eş sözcüleri Yüksel Selek ve Ümit Şahin’le Parti Meclisi üyesi Alper Akyüz’den oluşan heyet kanun taslağıyla ilgili görüşlerini anlatmak ve partinin raporunu sunmak üzere önce BDP milletvekili Sabahat Tuncel’le görüştü. Tuncel, kanunun Meclis’ten geçmesini engellemek için Yeşiller Partisi ile birlikte çalışmalar yürütmek için önerilerde bulundu.

Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ve CHP PM üyesi Melda Onur’la görüşen Yeşiller heyeti CHP’den de destek sözü aldı. Süheyl Batum raporu en kısa zamanda CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’ye ileteceğini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Yeşiller Partisi heyeti öğleden sonra da TBMM Çevre Komisyonu Başkanı AKP milletvekili Haluk Özdalga ile görüşerek raporu iletecek.

Yeşiller Partisi, kanun tasarısının Meclis gündeminden çekilmesini ve ilgili siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, doğa korumacıların ve yerel hareketlerin temsilcilerinin katılımıyla yeni baştan yazılmasını istiyor.

2010’un Ekim ayında Meclis gündemine gelen kanun tasarısı doğayı korumayı değil, doğayı yıkıma uğratacak yatırımlara kapı açmayı hedeflediği gerekçesiyle çevre ve ekoloji hareketleri tarafından da reddediliyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.