ManşetYeşillerden

Yeşiller Partisi: Filistin’de savaşa ve işgale kalıcı olarak son verin

0
Fotoğraf: AA

Yeşiller Partisi, işgal altındaki Doğu Kudüs‘te yaşayan bazı Filistinlilerin evlerinden atılması ve Mescid-i Aksa’ya askerlerin girmesi nedeniyle yeniden başlayan çatışmalı süreç hakkında yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada “İsrail Devleti bir yeryüzü hapishanesine dönüştürdüğü Gazze’yi havadan bombalıyor. Dünyanın nüfus yoğunluğu en yüksek yerlerinden biri olan Gazze’de aralarında çok sayıda çocuğun olduğu siviller de hayatını kaybediyor” denildi.

‘Siviller hedef alınıyor’

Saldırılarda aralarında okulların ve hastanelerin bulunduğu sivil binaların yanı sıra medya kurumlarının ofislerinin de vurulduğu belirtilen açıklamada “Olup bitenin boyutları dünya kamuoyundan gizlenmeye çalışılıyor. Filistin’in diğer bölgelerinde genel greve giderek sokağa çıkan ve protesto hakkını kullanan halkın üzerine de gerçek mermilerle ateş açılıyor, yoğunlaştırılmış gaz bombaları kullanılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada “Bu noktada meseleyi dinler arasında bir savaş haline sokmak isteyen köktencilere inat Tel Aviv’in sokakları da dahil olmak üzere dünyanın tüm ülkelerinde savaş karşıtı sesler yükseliyor ve Filistin mücadelesi tüm kimliklerin ötesinde barış isteyenlerin ortak noktası oluyor” denildi.

Fotoğraf: AA

‘Türkiye ikiyüzlü siyaseti bırakmalı’

“Şiddete karşı olan ve koşulsuz barışa inanan Yeşiller olarak, öncelikle İsrail’in saldırılarını durdurmasını ve Filistin’de giderek derinleştirdiği işgale son vermesini istiyoruz” talebini dile getiren Yeşiller Partisi, açıklamasının devamında şunları söyledi:

Başta ABD gibi saldırılara destek veren ülkelerde olmak üzere her yerde hükümetlerin barış için harekete geçmesini talep edenlerle birlikteyiz.

Ancak Türkiye’yi yönetenler de artık gece Filistinliler ile ağlayıp, gündüz İsrail ile silah anlaşmaları yaptıkları bu ikiyüzlü siyasetten bir an önce vazgeçmek zorunda.

‘Çözüm barış dilinden geçiyor’

Açıklamanın devamında “Filistin’de, Ortadoğu’da ve dünyada savaşlara son vermenin yolu dinsel semboller üzerinden yürütülen fetih ve nefret söylemlerinden değil, barış dilinden ve silahsızlanmadan geçiyor. İlan edilen ateşkesin kalıcı olması ve barışa giden yolu açması önemli” ifadelerine yer verildi.

Açıklama “Filistin’de savaşa ve işgale son! Silahlanmaya ve çatışmaları körükleyen nefret söylemine değil, kalıcı barış için şiddetsiz mücadeleye ihtiyacımız var!” cümleleriyle sona erdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.