Basında Yeşiller

Yeşiller Partisi Antakya’da teşkilatlanacak

0

Yeşiller Partisi Antakya’da teşkilatlanma çalışmalarına başladı.

Şiddet karşıtı, demokratik siyasi bir parti olan Yeşiller Partisi’nin Antakya’da teşkilatlanma çalışmaları devam ederken, parti üyeleri ilk basın açıklamalarını yaptılar.

Antakya Yeşilleri Adına Yeşiller Partisi Üyesi Nilgün KARASU konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisi’nin, sürdürülebilir yaşam için, ekolojik, paylaşımcı ve çoğulcu bir toplumun kurulması yolunda mücadele eden ve bu amaca ulaşmak için politik sorumluluk üstlenen; şiddet karşıtı, demokratik siyasi bir parti olduğunu ifade etti.

Antakya Yeşilleri Adına Yeşiller Partisi Üyesi Nilgün KARASU açıklamasında görüşlerini şöyle dile getirdi: “Küresel ekolojik sorunlar, iklim değişikliğinin ağrılaşması, giderek ağırlaşan doğa yıkımı, enerji krizi ve yeşil ekonominin önemi yeşilleri bütün dünyada gerçek alternatif  haline getirmektedir. Brezilya’da yapılan başkanlık seçimlerinde Yeşil Parti adayı Marina Silva oyların %19,4′ünü alarak sürpriz yaptı. Anketlerde %13 civarında oy alması beklenen Silva büyük oy patlaması yaparak üçüncü olurken ilk turda seçilmesi beklenen eski gerilla Roussef’in önünü kesmiş oldu. Başkan Lula de Silva’nın desteklediği Dilma Roussef oyların %46,8′ini, sosyal demokrat aday Jose Serra ise  %32,6′sını aldı. Böylece 31 Ekim’de yapılacak ikinci turda sonucu yeşil aday Marina Silva’nın kimi destekleyeceği belirleyecek. Dünya Yeşillerindeki bu kıpırdanma Brezilya’yla sınır değil ayrıca Fransız Yeşilleri, Alman yeşilleri son seçimlerde rekor bir düzeyde oy alabileceğinin ortaya çıkması çok önemli gelişmedir. İngiltere ve Avustralya’da Yeşil Partiler son seçimlerde ilk kez milletvekili çıkarmayı başarmışlardır. ÜÇÜNCÜ YOL… Ülkemizde ki  Muhafazakar, Liberal ve Sosyal  Demokrat geçinen partilerin yıllardır halkın sorunlarına çözüm  üretmemiş olmaları, çevre, demokrasi , insan hakları  konularında   halkın gerisinde kalmaları ve ihtiyaçlarına cevap verememelerinin  yanı sıra halkın önceliklerini de  hiçe saymaları, Avrupa ve Güney Amerika da ki gibi Türkiyenin de yeşil politikaya ihtiyacı olduğunu , siyasi kısır döngüden ancak Yeşil Demokrasiyle kurtulacağını göstermektedir.Ne sağ  ne sol  hemen şimdi üçüncü yol…YEŞİL YOL…” (antakyahaber.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.