ManşetYaşam

Yeşiller, İstanbul’da birinci parti

0

İstanbul’daki Alman Konsolosluğu’nda yapılan sembolik seçimde Yeşiller birinci parti oldu.

Almanya Federal Cumhuriyeti’nde genel seçimlerin yapıldığı 24 Eylül Pazar günü Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda da sembolik bir seçim düzenlendi. 116 konuğun katıldığı oylamadan Sosyal Demokrat-Yeşiller koalisyonu çıktı.

Başkonsolosluk’ta yapılan oylamada Yeşiller yüzde 27,8’lik oy oranıyla birinci parti oldu. Hristiyan Demokrat Birlik oylamaya katılanların yüzde 27’sinin, Sosyal Demokrat Parti ise yüzde 21,7’sinin oyunu aldı. Hür Demokrat Parti konsolosluktaki oylamada yüzde 7 oranında oy alırken Almanya’da ana muhalefet konumuna gelen sağ popülist Almanya için Alternatif partisine ise sadece bir oy çıktı.

İstanbul Başkonsolosu Georg Birgelen Almanya’daki genel seçim sonuçlarını konuklara duyurduğu konuşmasında “demokrasinin bu sonucun da üstesinden geleceğinden emin olduğunu” söyledi. Almanya için Alternatif’in Almanya’da aldığı oy oranı, konsolosluktaki seçim davetine katılanlar arasında şaşkınlık yarattı. Oylamanın ardından davetlilere Alman siyasi partilerinin renkleriyle süslenmiş küçük tartlar ikram edildi.

 

(DW Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.