DünyaManşet

Yeşiller: Avrupa Parlamentosu Strasbourg binası mültecilere verilsin

0

strasbourgAvrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, 160 bin mültecinin AB içinde yeniden yerleştirilmesine ilişkin planını, Strasbourg’daki Avrupa Parlamentosu genel kurulunda sundu.

Yeşiller grubunun Eşbaşkanı Philippe Lamberts ise, AP’nin Brüksel’deki diğer binasına taşınarak kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirebileceklerini söyledi.

Lamberts, ‘Bugün bir araya geldiğimiz parlamentoyu, yılın yalnızca 50 günü kullanıyoruz. Geriye kalan 300 gün boyunca 750 parlamenterin ofisleri, ısıtılmış halde, kendi duşakabinleriyle, boş ve gereksiz olarak duruyor. Brüksel’de çalıştığımız süre boyunca, bu mükemmel donatılmış binanın, mültecilerin geçici olarak barınması için kullanılmasını öneriyoruz’ dedi.

Avrupa Parlamentosu’nun faaliyetlerinin büyük bölümü halihazırda Brüksel binasında yürütülüyor. Strasbourg binası, yılda yalnızca 12 genel kurul oturumuna ev sahipliği yapıyor.

750 milletvekili, danışmanları, diğer personel ve evrakların her ay Brüksel-Strasbourg arasında taşınmasının maliyeti uzun süredir tartışmalı bir konu ve Strasbourg binasının tamamen boşaltılması önerisi sık sık gündeme geliyor.

Ancak Fransa, prestij unsuru olarak gördüğü bu binanın AP genel kurullarına ev sahipliği yapmaya devam etmesi konusunda ısrarcı.

AP’nin Fransız muhafazakar üyesi Anne Sander, Lamberts’in önerisinin ‘çılgınca’ olduğunu ve’göçmenlerle ilgili ciddi bir tartışmayı anlamsızlaştırdığını’ söyledi.

Kaynak: http://www.euractiv.com.tr

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.