EmekEditörün SeçtikleriManşetVideo

[Yeşil Gazete Tv] Kıvanç Eliaçık ile Bu Gün: İşçiler koronavirüsün hem kahramanı hem de kurbanı

0

Yeşil Gazete TV’deki Bu Gün programlarının ikincisinde Elif Ünal, Devrimci İşçi Sendikaları Konferansı (DİSK) Uluslararası İlişkiler Müdürü ve aynı zamanda Labourstart Yönetim Kurulu Üyesi Kıvanç Eliaçık ile birlikteydi.

Programda 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, kutlamalara yönelik müdahaleler ve koronavirüs salgını sırasında işçilerin maruz kaldıkları hak ihlalleri konuşuldu.

Normalde işçilerin toplumun hep unutulan ve görülmeyen kesimi olduğunu söyleyen Eliaçık, son bir aydır Covid-19 sebebiyle işçilerden bahsedilmeye başlandığını söyledi. Eliaçık, sağlık işçilerinin, market, belediye ve kargo çalışanlarının ne kadar zor koşullarda hayatları pahasına çalıştıklarının görüldüğünü belirtti.

İşten çıkarılma, ücretsiz izin, artan mesai saatleri…

İşten çıkarılmalardan, ücretsiz izne ayrılma uygulamalarına, evden çalışan işçilerin mesai saatlerinin artırılmasına kadar işçilerin yaşadıkları sorunlar ele alındı. Hem mavi yakalı hem de beyaz yakalı işçilerin koronavirüs salgını sırasında maruz kaldıkları hak ihlallerinden bahseden Kıvanç Eliaçık, “Kahraman olduğumuz kadar kurban da olduk” dedi.

Programda ayrıca DİSK Genel Merkezi’nde yapılmak istenen basın açıklamasına polis tarafından yapılan müdahale ve 20 kişinin gözaltına alınması da konuşuldu. Eliaçık, işçi haklarının en çok konuşulması gereken dönemde böyle bir müdahalenin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Gün boyu sürecek 1 Mayıs kutlamaları

Son olarak bugün gün boyu sanal ortamda gerçekleşecek 1 Mayıs kutlamalarının programı paylaşıldı. Etkinlikler kapsamında saat 14.00’da TV kanalları ve sosyal medya hesapları üzerinden; sendika temsilcilerinin, işçilerin, aydın ve sanatçıların mesajlarını içeren Sanal 1 Mayıs Mitingi düzenlenecek.

17.00’da sendikaların sosyal medya uygulamaları üzerinden 1 Mayıs konseri gerçekleşecek. Etkinlik, saat 21.00’da ise insanların balkonlardan ve pencerelerden 1 Mayıs Marşı’nı okumasıyla sona erecek.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.