ManşetSivil Toplum

Yeşil Politika Okulu İstanbul başvuruları başladı

0

Geçtiğimiz sene ilki gerçekleşen ve 2013 yılının Kasım ayında İstanbul dışındaki illerde ikincisi gerçekleşen Yeşil Politika yesildusunceOkulu’nun İstanbul başvuruları başladı.

Yeşil Düşünce Derneği ve Avrupa Yeşil Vakfı (Green European Foundation-GEF) işbirliği ile organize edilen Yeşil Politika Online Eğitimi; yeşil politikanın teorik, tarihi ve pratik temellerini inceleyerek olanaklarını tartışmayı amaçlıyor.

 Program içeriği ve işleyişi

Önceki eğitimlerde olduğu gibi yerel ekolojik mücadeleler, barış hareketleri, enerji ve gıda politikaları, feminist ve LGBTIQ mücadeleleri, ekonomi ve hayvan özgürlüğü, toplumsal adaleti, şiddetsizlik ve doğrudan demokrasiyi ele alınacak konu başlıkları arasında.

Uzman eğitmenlerin katılımıyla 9 hafta sürecek eğitimde katılımcıların aktif katılımı ve karşılıklı paylaşım alanı oluşturulması önemseniyor. Okuma, video, sunum ve tartışma yöntemlerinin kullanılacağı eğitimde yeşil politik teori ve pratikleri doğrultusunda bilgi, yeti ve tutumların yaygınlaştırılması, tartışma alanlarının genişletilmesi ve olanaklarını beraber üretmeyi amaçlıyor.

 Başvuru koşulları

Yeşil Politika alanlarına ilgili, Yeşil Politika eğitim programının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak isteyen ve İstanbul’da ikamet eden kişilerin başvurabileceği eğitimin başvuru formunu 19 Ocak saat 23:59’a kadar doldurmak gerekiyor.

Eğitim hakkında daha detaylı bilgiyi www.yesildusunceder.org ve www.gef.eu adreslerinden alabilir, sorularınız için [email protected] ve [email protected] adreslerinden Proje Sorumlusu Asena H. Ulus ile iletişime geçebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.