ManşetYeşil Duyurular

“Yeşil Politika Okulu” açılıyor

0

Eğer Türkiye’deki çevreci/ekolojist hareket hakkında daha fazlasını bilmek istiyorsanız, içeri buyrun… Yeşil Politika Online Eğitim Programı, 22 Eylül 2012 tarihinde başlıyor. Üstelik ücretsiz… 

Yeşil Düşünce Derneği ve Avrupa Yeşil Vakfı (Green European Foundation-GEF) işbirliği ile organize edilen ve ücretsiz olarak düzenlenen “Yeşil Politika Online Eğitimi”, yeşil politikanın temellerini incelemek ve tartışmaları bir adım ileriye taşımak için düzenleniyor.

 Toplamda, iki haftalık ara ile birlikte, sekiz hafta sürecek program, İstanbul Yeşil Ev’de gerçekleştirilecek. Program hakkında ayrıntılar ve eğitmenlerin isimlerini aşağıda bulacaksınız:

…PROGRAM İÇERİĞİ…

Yeşil politika, sadece çevre ve ekoloji hareketi ile bütünleştirilmesine rağmen toplumsal adalet, şiddet karşıtlığı, doğrudan ve katılımcı demokrasi ilkelerine dayanmaktadır.

Bu program ile, aktif ve karşılıklı öğrenme yöntemleri ile yerel ekoloji mücadeleleri, ekonomi, enerji, barış hareketleri, feminizm gibi politik alanlarda yeşil politik uygulamaların teorik ve pratik yaklaşımlar konusunda katılımcılara bilgi, beceri ve tutumlar kazandırılması amaçlanmaktadır.

Eğitim programı 8 hafta boyunca uzman eğitmenlerin katılımı ile yürütülecektir. Eğitim programı 22-23 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek sınıf eğitimi ile başlayacaktır. 6 hafta boyunca uzaktan öğrenim programı ile sürdürülecek eğitim, 1-2 Aralık tarihlerinde düzenlenecek sınıf dersi ile son bulacaktır.

Eğitim sırasında, aktif ve katılımcı öğrenmeyi mümkün kılan yöntemler kullanılacaktır. Uzaktan eğitimler, internet üzerinden katılımcılara verilecek okumalar, video gösterimleri ve sunumlar, tartışmalar ile yürütülecektir.

…PROGRAM TAKVİMİ…

22-23 EYLÜL 1- Yeşil Politikaya Giriş (SINIF DERSİ)- Ümit Şahin
a. Yeşil düşünce / b. Politik ilkeler / c. Yeşil Politikanın Tarihi
d. Avrupa’da Yeşiller / e. Avrupa Birliği, Türkiye ve çevre politikaları

24-30 EYLÜL 2- Ekoloji: Yerel ve Küresel Mücadeleler- Ümit Şahin
a. İklim Değişikliği ve Ekolojik Kriz / b. Enerji politikaları: Dünya, Avrupa ve Türkiye / c. Nükleer Enerji / d. Doğanın korunması ve biyolojik çeşitlilik

1-7 EKİM 3- Yeşil Ekonomi- Ahmet Atıl Aşıcı
a. Yeşil Yeni Düzen / b. Yenilenebilir Enerji ve Yeşil İşler / c. Yeşil Sosyal Politikalar ve Küresel Adalet

8-14 EKİM ARA

15-21 EKİM 4- Barış Politikaları- Mehmet Tarhan

a. Şiddetsizlik / b. Anti-militarizm ve vicdani ret / c. Antinükleer ve barış hareketleri: Geçmiş, bugün ve gelecek

22-28 EKİM 5- Yeşil Politikanın Bazı Öncelikli Konuları- Sevil Turan
a. Gıda politikaları ve sürdürülebilir tarım / b Kent politikaları: Ulaşım, barınma ve karar alma mekanizmaları / c. Hayvan Hakları
29 EKİM-4 KASIM ARA

5-11 KASIM 6- Doğrudan Demokrasi- Serkan Köybaşı
a. Demokrasi ve katılımcılık / b. Avrupa bağlamında yerel ve bölgesel özerklik / c. Yerel ekoloji hareketleri

12-18 KASIM 7- Kimlik ve Özgürlük- Pınar Selek

a. Ayrımcılık ve insan hakları- hak temelli yaklaşım / b. Feminizm ve yeşil politika / c. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim hakları ve LGBT hareketleri

19-30 KASIM ARA

1-2 ARALIK 8- Yeşil Politik Kampanyalar ve Aktivizm (ATÖLYE ÇALIŞMASI)- Ali Alper Akyüz
a. Örgütlenme / b Aktivizm ve iletişim / c. Politik kampanyalar

… EĞİTMENLER…

Eğitim programı, aşağıda ismi bulunan eğitmenler ve bu program için özel oluşturdukları kaynaklar ve ders kayıtları ile yürütülecektir.

Ahmet Atıl Aşıcı, Ali Alper Akyüz, Barış Gencer Baykan, Çağan Şekercioğlu, Durukan Dudu, Ömer Madra, Levent Kurnaz, Mehmet Tarhan, Serkan Köybaşı, Sevil Turan, Pınar Selek, Ümit Şahin.

…BAŞVURU KOŞULLARI…

Katılımcıların, programın başlangıcında ve sonunda düzenlenecek sınıf derslerinde bulunmaları ve uzaktan eğitim programı süresince aktif katılım göstermeleri gerekmektedir. Eğitim programı sırasında, katılımcıların haftalık ortalama 6 saatlerini, verilecek gerekli okumaları ve ödevleri yapmaları, online tartışmalara katılmaları ve online ders sunumları izlemeleri için zaman ayırmaları gerekmektedir.

Ayrıca eğitim programı sonrasında, katılım belgesi almaya hak kazanan katılımcıların eğitim programını yapılacak program sonrası çalışmalara katılarak yaygınlaştırmaları beklenmektedir.

Bu nedenle katılımcıların aşağıdaki koşulları kabul ettiklerini başvuru formlarında taahhüt etmeleri gerekmektedir.

* 22-23 Eylül ve 1-2 Aralık 2012 tarihlerindeki sınıf derslerinin bütününe katılmak

* 24-30 Eylül ve 19-30 Kasım tarihleri arasında sürecek uzaktan eğitim programının %90’ına katılımda bulunmak (online tartışmalara katılmak, ödevlerin yapılması ve online derslerde hazır bulunmak)

Sınıf derslerine katılım sırasında konaklama ve yol masraflarının %75’i karşılanacaktır. [1]

…KİMLER BAŞVURABİLİR?…

* Yeşil politika alanlarında ilgili,

* Öğrenmeye açık ve kendini geliştirmek isteyen,

* Yeşil Politika eğitim programının yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmak isteyen,

Programın tümüne ve yaygınlaştırma faaliyetlerine katılabilecek ilgilileri başvurmaya davet ediyoruz. Kontenjan 40 kişi ile sınırlıdır ve katılımcıların seçiminde, coğrafi denge, cinsiyet ve yaş dengesi göz önünde tutulacaktır.

…BAŞVURU İÇİN NELER GEREKİYOR?…

www.yesildusunce.org adresinden ulaşabileceğiniz başvuru formunu, 2 Eylül Pazar saat 23.59’a kadar iletmeniz gerekmektedir.

www.yesildusunce.org ve www.gef.eu adresinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sorularınız için Proje Koordinatörü Sevil Turan ile iletişime geçebilirsiniz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.