ManşetEkolojiKadın

Yeşil kadınlardan ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’ kampanyasına destek

0

Kadınlara yönelik şiddeti azaltmayı amaçlayan ve Türkiye’nin imzacı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma tartışmalarının üzerine başlayan sosyal medya kampanyasına Türkiye ve yurtdışındaki iklim ve ekoloji örgütlerinden de destek geldi.

Aralarında Yokoluş İsyanı, Genç Yeşiller ve 350.org’un bulunduğu hareketler sosyal medya hesapları üzerinden kadın üyelerinin siyah beyaz fotoğraflarını #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketi üzerinden paylaştı.

Yokoluş İsyanı: Yaşanabilir bir gelecek istiyoruz

Yokoluş İsyanı (XR) hesaplarından yapılan paylaşımda “Öldürülüyoruz, şiddet görüyoruz. İklim krizinden en çok biz etkileniyoruz. İklim göçmenlerinin yüzde 80’ini biz oluşturuyoruz. İklim felaketlerinin yaşandığı bölgelerde daha çok şiddet görüyoruz. İşte bu yüzden biz kadınlar isyan ediyoruz! İstediğimiz kıyafetle, istediğimiz saatte, istediğimiz kişiyle ve rengarenk hayallerimizle nesiller boyunca yaşanabilir bir gelecek istiyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Genç Yeşiller: Sözleşmenin yükümlülükleri yerine getirilsin

Genç Yeşiller ise sosyal medyada yaptığı paylaşımda “Genç Yeşil kadınlar ve lubunyalar olarak İstanbul Sözleşmesi imzacısı Türkiye’nin sözleşmenin getirdiği bütün yükümlülükleri doğrultusunda kadın ve LGBTI+lara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusundaki tüm uygulamaları yerine getirilmesini talep ediyoruz!” ifadelerini kullandı.

350.org: Türkiyeli kadınlarla dayanışma içindeyiz

Sosyal medya kampanyasına yurtdışından da destek geldi. 350.org tarafından yapılan paylaşımda “Türkiyeli kadınlarla dayanışma içerisindeyiz. Türk halkının uyanıp öldürülen bir kadının başka bir siyah beyaz görüntüsünü görmesi çok olağan hale geldi” denildi.

Türkiye hükümetinin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme yönünde adımlar attığına dikkat çekilen açıklamanın devamında “350.org’da cinsiyet adaleti ve iklim adaleti arasında derin bir bağlantı olduğunu biliyoruz ve bu nedenle Türkiye’de harekete geçmek isteyenlerle bir aradayız” ifadeleri kullanıldı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.