Medya-İnternetManşetYerel

Yerel gazetelerden siyasilere ironik protesto

0

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin iki yerel gazetesinden siyasilere yönelik birbiri ardına yaratıcı protestolar geldi.

Çanakkale yerel gazetesi Çan’ın Sesi cumartesi günü baş sayfasını siyasi partilere ‘övgüye’ ayırdı. Sayfada, “Çok yaşa CHP!”, “Var ol Ak Parti!”, “Alkışlar MHP’ye”, “İYİ Parti büyüksün!”, “Bu vekil bir harika dostum!” şeklinde ifadeler yer aldı. Sayfanın altında ise “Bugünkü birinci sayfamız tam istediğiniz* gibi sevgili siyasiler!” denildi. “İstediğiniz” sözcüğüne düşülen dipnotun açıklaması ise şu şekildeydi:

Haklarında sürekli iyi şeyler okumak isteyen, aleyhte hiçbir yazıya tahammülleri olmayan ve bunun için hakaret tehdit dahil HER YOLA başvuran bazı siyasilere çağrımızdır.”

Bir alt satırda da büyük harflerle “Halk için iyi ve güzel şeyler yapın!” denildikten sonra “Aksi halde bizi susturamazsınız” ifadelerine yer verildi.

Bir protesto da Sakarya’dan

Çan’ın Sesi’nin sosyal medyada büyük beğeni toplayan bu hareketinin ardından bugün de Sakarya‘nın yerel gazetesi Adapazarı Akşam Haberleri‘nden benzer bir protesto geldi. Gazete, baş sayfayı, “Medya güzellikleri yansıtmıyor” diyen AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz‘a ayırdı.

Manşette Yavuz’un fotoğrafının hemen yanına “İyi ki varsın” ifadesi yer alırken, gazetenin baş sayfa haberlerinin tümü Yavuz’a “uyarlandı”.

Manşetin açıklamasında ise şöyle denildi:

Ak Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un ‘Medya güzellikleri yansıtmıyor’ demesinin ardından, tam da O’nun istediği gibi bir gazete oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz.”

Yerel yöneticiler ve iktidar yanlısı gruplar tarafından sürekli hedef gösterildiklerinden ve baskı altında olduklarından şikayet eden yerel gazetelerin Basın İlan Kurumu‘ndan aldıkları ilan ve reklam gelirlerinde de kesintiye gidilmişti. 

You may also like

Comments

Comments are closed.