ManşetEnerji

Yenilenebilir enerji kooperatifleri altıncı kez Çanakkale’de buluşuyor

0

2016 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleşen Uluslararası Yenilenebilir Enerji Kooperatifleri Konferansı’nın altıncısı yine Çanakkale’de düzenlenecek.

27 Nisan‘da Kepez Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan konferansa beş ülkeden 15 konuşmacı ve ülke genelinden kooperatif temsilcileri katılacak. Sektör temsilcileri ve TBMM Enerji Komisyonu üyesi milletvekilleri de konferansa katılım sağlayacağı konferansın konusu; Enerji Bağımsızlığı ve Yerel Katılımın Artırılması İçin Finansal Altyapı Çalışmaları.”

Özellikle iklim değişikliğinin etkilerinin giderilmesi ve son dönemde ülkemizin kuzeyinde yaşanan savaş nedeniyle neredeyse bütün dünyada yaşanan enerji krizinin de masaya yatırılacağı konferansta, yenilenebilir kaynakların kullanımı ile elektrik üretiminin arttırılması, bu sürece özellikle yurttaşların kendi enerji ihtiyaçlarını kendilerinin üretebilmesi için teşvikler tartışılacak.

TROYA Çevre Derneği’den Oral Kaya etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi:

Polonya, Almanya, Danimarka ve Yunanistan’dan katılımcılar konferansa katılarak, ülkelerindeki ve Avrupa genelindeki deneyimleri aktaracaklar. Özellikle yurttaş girişimciliğinde farklı ekonomik modellerin ve finansal çözümlerin tartışılacağı konferansın ilk oturumunda ülkemizden de bu konudaki çalışmalara yer verilecek. İkinci oturumda ise, Denizli Bozkurt Belediyesi Başkanı Birsen Çelik, Sulama Kooperatiflerinin elektrik ihtiyacını karşılamak için kurdukları Enerji Kooperatifini anlatacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Komisyonu Başkanı Ahmet Akın, yenilenebilir enerjinin, ülkenin enerji bağımsızlığı için öneminden söz edecek. İYİ Parti Meclis Enerji Komisyonu üyesi Ayhan Altıntaş ise, komisyonun çalışmalarından ve yurttaş girişimli enerji üretiminin önemi, bu alandaki yasal çalışmalardan söz edecek. Çanakkale’de kurulu olan TROYA Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Başkanı Derya Nazan Ünverir ve İzmir’de bulunan İzmir Yenilenebilir Enerji Kooperatifi Başkanı Uğraş Mercan da  yurt içindeki deneyimleri aktaracak.”

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.