Hayvan HaklarıManşet

Yenikapı’da büyük hayvan hakları mitingi: Toplayamazsınız, katledemezsiniz!

0
Fotoğraf: AA

Konya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, bir görevlinin bir köpeğe kürekle vurarak katletmesi infial yaratmıştı. Ancak vahşet görüntüleri yalnızca Konya’da değil Ankara ve İstanbul gibi pek çok yerde kaydedildi. Hayvanseverler birçok kez sözde rehabilitasyon merkezlerinde hayvanlar için nöbet tuttu. Bu kez ise Yenikapı, hayvan hakları savunucularının ‘Kürekle değil, yürekle geliyoruz’ diyerek bir araya geldiği nokta oldu.

‣Konya’daki cinayete İstanbul’da protesto: Hayvan haklarını savunduğumuz için ters kelepçeyle gözaltına alındık

Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği’nin çağrısıyla dün (25 Aralık) düzenelenen Büyük Hayvan Hakları Mitingi’nde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun uygulanması talep edildi. Ayrıca kısırlaştırma ve barınak konularında da talepler sıralandı.

Toplayamazsınız, kapatamazsınız, öldüremezsiniz, katledemezsiniz’

Büyük mitinge insanların yanı sıra hayvanlar da katıldı. “Sessizlerin sesiyiz”, “Hayvana işkenceye son”, “Sokağıma dokunma”, “Hayvanlara adalet”, ‘Toplayamazsınız, kapatamazsınız, öldüremezsiniz, katledemezsiniz‘ yazılı pankartlar taşındı.

Mitingde bir konuşma gerçekleştiren Pati Koruyucuları Derneği Başkanı Ayşe Taşkıran, her canlının fiziki ve duygusal acıyı hissedeceğine dikkat çekerek kanunun uygulanması gerektiğini ifade etti. Taşkıran, acil olarak kısırlaştırma seferberliği yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Taşkıran, barınakların kapılarının da sürekli olarak gönüllülere açık olması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi Sözcüsü Esra Danışman ise hem kurum olarak da hem de bu ülkenin birer vatandaşları olarak hayvan hakları için mücadeleye devam edeceklerini, aktardı.

You may also like

Comments

Comments are closed.