Ekolojik YaşamManşet

Yeni Sakin Şehirler: Vize, Yalvaç ve Perşembe

0
Ordu'nun Perşembe ilçesi de Vize (Kırklareli) ve Yalvaç (Isparta) gibi sakin şehirler arasına katıldı.

Ordu'nun Perşembe ilçesi de Vize (Kırklareli) ve Yalvaç (Isparta) gibi sakin şehirler arasına katıldı.

İtalya’nın Novellara Kenti’nde düzenlenen Cittaslow Genel Kurulu’nda Türkiye’den 3 kent daha Sakin Şehir logosu aldı…

Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) Başkenti Seferihisar’ın birliğe önererek, dosyalarını götürdüğü Vize (Kırklareli), Perşembe (Ordu) ve Yalvaç (Isparta) İtalya’da gerçekleşen Genel Kurul’da Cittaslow ilan edildi. Şehirleri adına Genel Kurula katılan Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Perşembe Belediye Başkanı Selami Çarkçı ve Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram sertifikalarını Cittaslow Başkanı Gian Luca Marconi ve Genel Direktör Pier Giorgio Marconi‘nin ellerinden aldı.

Seferihisar, Akyaka, Gökçeada, Taraklı ve Yenipazar’ın ardından birliğe katılan Vize, Perşembe ve Yalvaç ile Türkiye’deki Sakin Şehirlerin sayısı sekize yükseldi.

Dünyadaki tüm sakin şehirlerin temsilcilerinin katıldığı Cittaslow Genel Kurulu’nda, önümüzdeki yıl ev sahipliği yapacak Türkiye’nin ilk Sakin Şehri Seferihisar’ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2013 Cittaslow Genel Kurulu’yla ilgili bir sunum yaparak, tüm Sakinleri Türkiye’ye ve Seferihisar’a davet etti.

Tanıtım filmiyle başlayan sunumun ardından konuşan Başkan Soyer; “Türkiye’deki diğer Cittaslow’larla birlikte, dünyanın tüm Sakin Şehirlerine iyi bir ev sahipliği yapmak istiyoruz. Ayrıca bu genel kurulun bir farkı olacak. Daha önceki toplantıda gündeme getirdiğimiz ve birlik tarafından kabul edilen Cittaslow Expo’su dediğimiz Slow Park’ı da yerinde görmüş olacağız. Burasının Cittaslow fuarı, aynı zamanda çiftçi okulu, Slow Food akademisi ve doğa bilimleri merkezi olmasını hedefliyoruz. Her sene 3 hafta boyunca dünyadan bütün Cittaslow’lar bu alanda yerel yemeklerini, iyi uygulamalarını ve kültürlerini tanıtabilecekleri ve birbirleriyle bağlarını güçlendirebilecekleri bir platform olacak. Sizleri, Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi İzmir’de ve Seferihisar’da ağırlamak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

İtalya’da gerçekleşen toplantının ardından Genel Kurul’da yaşananlarla ilgili bilgiler de veren Başkan Soyer;  “Öncelikle aramıza katılan 3 şehrimize hoş geldiniz diyorum. Hep birlikte uyumlu bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu genel kurulda Japonya ulusal birliğe katıldı. Ayrıca Fransa, İtalya, Hollanda, Polonya ve Kore’den de şehirler Cittaslow’a katıldı. Kolombiya da birliğe katılmak için uğraşıyor; o da önümüzdeki sene Seferihisar’da birliğe katılabilir. Genel Kurulda birliğin kriterleri üzerine düzenlemelere gidildi. Cittaslow olmak biraz daha zorlaşıyor, kriterler eskisine göre daha zorlaştırıldı. Biz önümüzdeki yıl Türkiye adına çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Genel Kurul yılda bir kez düzenleniyor ve birliğin en büyük toplantısı. Bizde bu toplantıyı Seferihisar’a almayı başardık. 26 ülkeden 161 şehrin temsilcilerini ağırlayacağız. Bu hem Türkiye hem İzmir hem de Seferihisar için büyük bir tanıtım şansı olacak. Çalışmalara şimdiden başlıyoruz ve herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Cittaslow 2013 Genel Kurulu Haziran ayında Seferihisar’da gerçekleşecek.

(Ntvmsnbc)

You may also like

Comments

Comments are closed.