DuyurularEkolojiKitapManşet

Yeni İnsan Yayınevi’nin ücretsiz erişime açtığı kitaplara ulaşmak için son tarih 1 Temmuz

0

Yeni İnsan Yayınevi‘nin koronavirüs salgını sırasında “salgın sonrasında daha sürdürülebilir bir dünyayı hep birlikte inşa etmeye katkı sağlamak” amacıyla okuyucuların ücretsiz erişimine açtığı kitaplara son erişim tarihi 1 Temmuz.

Bu süreçte Ekolojik Anayasa, Ekolojik Yaşam Rehberi, Tarım ve Gıdanın Dönüşümü ve Gıda Bağımsızlığı ve Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü? isimli kitaplar erişime açılmıştı.

Yeni insan yaptığı paylaşımda “Pandemi sonrası sürdürülebilir bir yaşam talebine yanıt veren okurlarımıza teşekkür ederiz” dedi. Okuyucuları bekleyen kitaplar ise şu şekilde anlatıldı:

1- Ekolojik Anayasa

Korona salgını toplumsal düzenin ne kadar da kırılgan olduğunu gözler önüne serdi. Özellikle doğa ile olan ilişkimizi siyasal temelde yeniden tanımlamamız gerekiyor.

2011 yılında yayınlanan Ekolojik Anayasa, bu ilişkiyi nasıl yeniden yapılandırabileceğimize dair tartışmaları bir araya getiriyor. Neredeyse 10 yıl önce yayımlanmış olsa da, değişen bir şey yok. BM Genel Sekreteri’nin de dediği gibi iklim krizi salgından derin bir aciliyet olarak müdahale edilmeyi bekliyor.

Hem salgından çıkış hem de salgından sonraki dönemde daha adil ve sürdürülebilir bir toplum yaratmak için yeşil bir düzene ihtiyaç var. Bu noktada, tartışmalara katkı sunması için Ekolojik Anayasa’yı internette herkesin erişimine açtık. Ulaşmak için tıklayınız.

2-Ekolojik Yaşam Rehberi

Ekolojik Yaşam Rehberi kitabımızı, ilk olarak 2011 yılında kimyasallardan uzak, sürdürülebilir yaşam sürmek isteyenlere bir kılavuz olsun diye basmıştık. Yaşadığımız korona salgını sonrası bu yöntemlere hepimizin ne kadar da ihtiyacı olduğunu bir kez daha görüyoruz. Ekolojik Yaşam Rehberi başlıklı kitabımıza ulaşmak için tıklayınız.

3- Gıda Bağımsızlığı

Yayımladığımız Gıda Bağımsızlığı, giderek endüstrileşen “gıda sektörü”nü nasıl dönüştürmemiz gerektiğine odaklanıyor. Yerel gıda üretim sistemlerini inceleyen bu kitap, nasıl sürdürülebilir ve hepimize yeten bir sistem kurulabilir sorusuna yanıt arıyor.

Gıda krizi artık evimizin içinde ve bu krize dur demek bizim elimizde. Gıda Bağımsızlığı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

4- Tarım ve Gıdanın Dönüşümü

1980’lerden bu yana, çiftçi nüfusunu yüzde 1’in altına düşüren, tarımı köylülerin elinden alıp şirketlerin insafına ve kâr hırsına bırakan ABD’nin bu modeli, Türkiye’de iktidara gelen bütün siyasi partilerce desteklenen ve uygulanmaya çalışılan politikalar oldu. Şimdi işler ters gitmeye başladı. Çünkü gıda güvenliği zaten çoktan yitirildi, gıda krizi ise kapıda.

Bundan sonra ne olacak? Richard Heinberg ve Michael Bomford’un organik tarım, permakültür gibi yepyeni tarımsal uygulamaları da göz önüne alarak ortaya serdiği önlemler dizisine kulak vermek ve tek tek hayata geçirmek için daha ne bekliyoruz?

Şimdi bu korkunç yanlıştan geri dönmek, sürdürülebilir bir tarım sistemi tasarlamak gerekiyor. Bunun için de Tarım ve Gıdanın Dönüşümü başlığımızı okurlarımıza açmıştık. Kitabımıza buradan ulaşabilirsiniz.

5- Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü?

Parçası olduğumuz doğaya bütüncül bir bakış ekseni etrafında enerjiden ulaşıma, sanayiden kentleşmeye kadar tüm yaşam radikal bir dönüşüme gerek duymaktadır. Politik olarak tüm insanların bu sorunların büyüklüğünün farkına varmalarını sağlamak yeterli değil, hep birlikte harekete geçmenin zamanıdır. Küçük çiftçilerin toprakları üzerinde üretim yapmaya devam edip bizleri doyurabilmeleri için bizler de dünyanın tüm sokaklarını şenlikli taleplerimizle doldurmalıyız.

Biz de bu talebimizi dile getirmek için Sürdürülebilir Tarım Mümkün mü? başlığını okurlarımızın erişimine açmıştık. Kitabımıza buradan ulaşabilirsiniz.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.