GündemManşetTürkiye

Yeni infaz yasası yürürlüğe girdi, tahliyeler başladı

0

Siyasi tutuklu ve hükümlüler ile gazeteciler kanun kapsamının dışında bırakan “Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete‘de yayımlandı.

Kanundan yararlanan yaklaşık 90 bin tutuklu ve hükümlünün de tahliye işlemlerine başlandı. İstanbul Maltepe Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nden tahliye edilenler otobüslerle dışarı çıkartıldılar.

Ankara Açık Ceza ve İnfaz Kurumu’ndaki hükümlüler de, otobüslere bindirilerek cezaevinden ayrıldı.Tahliye edilenlerin bindikleri otobüslerde sosyal mesafe kuralına uyulduğu ve tahliye edilenlerin maske taktıkları görüldü.

Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumu‘ndaki 715 hükümlü de tahliye edildi. Hükümlüler, otobüsten indikten sonra yakınları tarafından karşılandı.

Öldürme, cinsel taciz gibi suçlarda ceza indirimi getiren ancak siyasi suçları kapsam dışı bırakan yasa 51’e karşı 279 oyla geçtiğimiz gün Meclis‘ten geçmişti. AKP ve MHP’nin hazırladığı taslağa CHP ve HDP milletvekilleri itiraz ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam saatlerinde onayladığı yasa gereği bugün tahliyeler başladı. 

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.