Koronavirüs SalgınıDünyaManşetSağlık

Yeni doğan bebekten milletvekillerine: İran’da koronavirüs yayılıyor

0

Koronavirüs salgınında vaka sayısının 53.183’e ulaştığı İran‘da can kaybı artıyor. Son olarak dün 124, bugün ise 134 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybetmesiyle birlikte ölü sayısı 3.294’e yükseldi.

290 üyeli meclisin 23’ünün koronavirüs ile enfekte olduğu ve meclisin askıya alındığı ülkede dün meclis başkanı Ali Laricani‘nin de testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Laricani’nin belirtiler göstermesinin ardından kendisine yapılan test sonucunun pozitif olduğunu duyuran İran resmi haber ajansı IRNA, 62 yaşındaki sözcünün karantina altında olduğunu belirtti.

Bu açıklamanın yapıldığı sırada Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, kabineye seslenerek ülkenin bir yıl daha salgınla mücadele etmek zorunda kalabileceğini söyledi ve “Koronavirüs bizim belli bir tarihte biteceğini ya da kökünü kurutabileceğimizi söyleyebileceğimiz bir şey değil” dedi. Ruhani bu durumun 2021 yılının mart ayına kadar sürebileceğini söyledi.

Yeni doğmuş bebekte Covid-19’a rastlandı

Öte yandan IRNA İran’ın Yezd eyaletinde doğum yapan bir kadının bebeğinde Covid-19‘a rastlandığını duyurdu. Bebeğin annesinin de Covid-19 ile enfekte olduğu tahmin ediliyor.

Tahran’da geçen hafta tüm şehirlerarası seyahatler 8 Nisan tarihine kadar yasaklanmıştı. Her ne kadar hükümet vatandaşları sıklıkla evde oturmaları ve virüsü yaymamaları yönünde uyarsa da henüz resmi bir karantina uygulaması yok. Bununla birlikte ülkede okullar ve üniversiteler kapalı, camiilerde de cuma namazlarına ara verilmiş durumda.

İran’da bildirilen ilk koronavirüs vakası 19 Şubat tarihinde, Kum kentinde ortaya çıkmıştı. Laricani 26 Mart’ta Devrim Muhafızları‘na yaptığı konuşmasında İran’ın koronavirüs ile başa çıkmada pek çok Avrupa ülkesinden ve ABD’den daha başarılı olduğunu söylemişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.