DünyaManşet

Yeni Delhi hava kirliliği sebebiyle karantinaya girebilir

0

Hindistan‘ın başkenti Yeni Delhi‘de hava kirliliği Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği seviyenin 10 katına yükseldi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi ise bu gelişmenin üzerine vatandaşlara başkent Yeni Delhi’de “kirlilik karantinası” çağrısında bulundu.

Dünyanın havası en kirli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Yeni Delhi’de hastaneler ayrıca, nefes alma güçlüğünden şikayet eden hastalarda keskin bir artış olduğunu bildirdi.

Yeni Delhi’de cumartesi günü eğitime bir hafta ara verildiği duyurulmuştu. 

‘Kirlilik kısıtlamaları daha önce hiç olmadı’

Mahkemenin kirlilik karantinası çağrısını değerlendiren Yeni Delhi Başbakanı Arvind Kejriwal, bu öneriyi paydaşlarla görüştükten sonra dikkate alacağını kaydetti. Kejriwal, “Kirlilik kısıtlamaları daha önce hiç olmadı. Bu büyük bir adım olacak” ifadelerini de kullandı.

Sokağa çıkma yasağı uygulamasının hayata geçmesi durumunda milyonlarca kişi evden çalışmak durumunda kalacak. Bununla birlikte, karantinanın ne kadar süreceği de henüz belli değil.

Mahkeme ayrıca, yetkililere gerekli olmayan tüm seyahatleri durdurmalarını ve ofisleri kapatmalarını belirtti.

Merkezi Kirlilik Kontrol Kurulu da cuma günü yetkililere acil durum kategorisindeki önlemlerin uygulanmasına hazırlanmalarını tavsiye etmiş ve kötü hava kalitesinin gece boyunca sakin koşullara sahip düşük rüzgarlar nedeniyle en az 18 Kasım’a kadar devam edeceğini bildirmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.