Hayvan HaklarıManşetMedya-İnternetTürkiye

Yeni Akit hedef gösterdi, HAYKURDER’e tehdit yağıyor

0

Yeni Akit Gazetesi, Meclis’e getirilmesine yönelik çalışmaları devam eden Hayvan Hakları Yasa Tasarısı’nın taslağındaki ‘tehlikelere’ dikkat çektiği için Hayvanları Koruma Kurtarma ve Yaşatma Derneği’ni (HAYKURDER) hedef gösterdi.

Derneğin Hayvan Hakları Yasası üzerinden “AKP Hükümetini” tehdit ettiğini yazan Yeni Akit, dernek üyelerinden ‘sözde hayvan severler’ olarak bahsetti. Hayvan hakları savunucularının ‘kaos peşinde’ olduğunu savundu.

Bianet‘ten Hikmet Adal‘ın haberine göre, Dernek Başkanı Erman Paçalı, yayınlanan haberden sonra HAYKURDER’e çok sayıda tehdit mesajı geldiğini söyledi.

‘Yeni taslak çok sıkıntılı’

Paçalı, taslakta hayvanlar üzerinde olumsuz sonuçlar doğurabilecek maddeleri eleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu:

“Yasa taslağı hazır ama önümüze getirilen taslak çok sıkıntılı. Cümle aralarında, ayrıntılarda bugüne kadar hayvanlara verilen hakları bile geri alacak düzenlemeler var. Sokak hayvanlarını koruyan mevcut Hayvanları Koruma Kanunu’nun en temel maddesini olan 6. maddenin -ki yasanın ruhunu oluşturur- değiştirilmek istenmesine tepki gösterdik.

‘Bir arkadaşımız saldırıya uğradı’

Paçalı Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç Cumartesi günü bir tv kanalına yaptığı açıklamada ‘Yeni yasayla birlikte sokak hayvanlarının nerede ve ne şekilde besleneceğini belediyelerle birlikte muhtarlıklar belirleyecek. Hayvan severler öyle her canının istediği yerde sokak hayvanlarını besleyemeyecek’ sözlerinden birkaç saat sonra Eskişehir’de besleme yapan Aysun Kokar’ın saldırıya uğradığını belirtti.

“Bize ‘Bozulmayacak’ dedikleri maddeyi bozdular. Bırakın hayvanları koruyacak yasayı çıkartmayı, bizleri hedef gösterdiler” diyen Paçacı, Yeni Akit’in kendileri hakkında daha önce de sürekli olumsuz haber yaptıklarını kaydetti:   

“Daha önce de Adalar’daki atlarla ilgili olarak HAYKURDER’i aradık ama telefonlarımızdan kaçıyorlar, cevap vermiyorlar diye bir haber yapmışlardı. Hiç aramadılar halbuki. ‘Bunlar sözde hayvan dernekleri, CHP’li belediyeyi koruyorlar. Bunlar ne biçim hayvan sever’ gibi bir ithamlarda bulundular. Tekzip ettik ama yayınlamadılar… Bu artık kasıt. Belli bir kitleyi bize saldırtmaya çalışıyorlar.”

‘Kanımızı akıtacaklarmış’

Paçalı, diyalog kanalları açıkken ve ortada hiç bir tehdit durumu yokken, gazetenin toplumu kışkırtıp hükümeti tehdit ediyormuş gibi kendilerini toplumun önüne attığını ifade etti; “Haberden sonra tehdit mesajları gelmeye başladı. Kanımızı akıtacaklarmış. Tarafımıza yönelebilecek her saldırının sorumlusu haberi yapan Yeni Akit’tir” dedi.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.