ManşetEmek

Yemeksepeti işçilerine ‘nankör’ diyen Nevzat Aydın hakkında suç duyurusu

0

Covid-19 pandemisi süresince en çok çalışan kişiler arasında yer alan kurye ve depo çalışanlarının düşük ücretlere isyanı devam ediyor. Düşük ücrete karşı dayanışma yoluna giden Yemeksepeti çalışanları, motokuryelere ‘nankördiyen, şirketin eski CEO’su olan Nevzat Aydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan çalışanlar “Motokuryelere ‘nankör’ diyen Nevzat Aydın, asıl nankör olan sensin. Sırtımızdan milyonlar kazandın. Biz kazanacağız, patronlar kaybedecek” açıklamasında bulundular.

Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde Çağlayan Adliyesi‘ne gelen Yemeksepeti işçileri, adliye önünde ‘Nankör sensin Nevzat Aydın’ yazılı pankart açtı. Nevzat Aydın hakkında “iş ve çalışma hürriyetini tehdit”, “hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” gerekçeleriyle suç duyurularında bulunuldu.

Adliye önünde yapılan basın açıklamasında Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Aydın’a şöyle seslendi:

“Sen binlerce motokuryeye ne iyilik yapmışsın? Motokuryeler seni sıfırdan piyasa değeri 6-7 milyar liralık bir şirket haline getirmiş. Sen kuryelere neyi reva görüyorsun. Açlık dayatıyorsun, sefalet ücreti olan asgari ücretle çalışmaya mahkum etmek istiyorsun.”

Suç duyurularının diğer illerde de devam edeceğini belirten Küçükosmanoğlu, “Bugün burada sembolik olarak başlattığımız suç duyurusu diğer illerde devam edecektir. Türk Ceza Kanunu’nun 117. ve 118. maddesine göre suç duyurusu yapılacaktır. Bir tarafta hakaret bir tarafta işten atma tehditi vardır” dedi.

 Ne olmuştu?

24 Ocak’ta Trendyol Express çalışanları, yüzde 11’lik zamma boyun eğmeyerek eylem başlatmıştı. Ardından kontak kapatan kuryeler, 3 günlük iş bırakma eylemiyle birlikte yüzde 38,8 zammı sağlamıştı. Sektörün diğer çalışanlarına örnek olan bu eylemliliğin sonrasında Yemeksepeti çalışanları eylem kararı aldı ve kontakları kapattı.

Yemeksepeti’nin eski patronu Nevzat Aydın’ın Mart başında direnişleri haftalardır süren Yemeksepeti işçilerine ithafen paylaştığı ‘ben olsam nankörleri işten atardım’ şeklindeki tweeti işçilerden ve sosyal medya kullanıcılarından tepki almıştı.

Sosyal medyada #NankörSensinNevzatAydın etiketi ile paylaşımlar yapılırken işçiler de tepkilerini duyurmuştu. Tweet sonrası Şişli’deki Yemeksepeti Genel Müdürlük binasının önünde toplanan işçiler, Aydın’ın sözlerini protesto etmişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.