TürkiyeManşet

Eski patron, direnen Yemeksepeti işçilerine ‘nankör’ dedi

0

Direnişleri haftalardır süren Yemeksepeti işçilerine, şirketin eski kurucu patronu Nevzat Aydın‘ın söylediği “Bana kalsaydı ilk işim, o işi yavaşlatan nankörlerin tamamını göndermek olurdu” sözleri gündem oldu.

Sosyal medyada #NankörSensinNevzatAydın etiketi ile paylaşımlar yaparken işçiler de tepkilerini duyurdu.

Bugün yine Şişli’deki Yemeksepeti Genel Müdürlük binasının önünde toplanan işçiler, Aydın’ın sözlerini protesto etti.

İşçilerin yaptıkları açıklamada  şu ifadeler kullanıldı:

“Nevzat Aydın’ın hakarete varan nankörlük suçlamasına cevabı, buradaki mücadeleyi daha da güçlendirerek vereceğiz. Aydın’a soruyoruz, 2000’lerin başında bu ‘başarı hkayesi’ni yazanlar gerçek anlamdakimlerdir? 2015’te Delivery Hero‘ya 589 milyon dolara şirketisattınız, buradaki büyük pay kimindir? Banabi depolarında çalışan işçilerin ve Yemeksepeti motokuryelerinindir.”

Aydına’a seslenen bir işçi, “Twitter‘da şirketle bağım yok diyorsun ama avukatlığına soyunuyorsun. Dün bu arkadaşlarla birlikte çalışıyordun. Bugün yanlarında olmak yerine hakaret edip Mert Baki‘ye ‘ben olsam işten atardım’ diyorsun. Buna aba altından sopa göstermek denir” ifadelerini kullandı.

Konuşma yapan diğer bir işçi ise “Yemeksepeti firmasının yüzde 90’ı hatta denebilir ki yüzde 95’i motokuryelerden oluşuyor. En son yılbaşında yapılan zamda yönetici ve depocular, süpervizörler ve müdürler çok güzel zam aldı, biz bir kuruş zam alamadık. Bu parayı paylaşmaktan neden kaçınıyorsunuz? Bizim bu büyümede zerre kadar payımız yok mu bize zerre kadar zam yapmıyorsunuz? Biz burada bunun isyanını dile getiriyoruz diye mi nankör olduk?” dedi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.