Koronavirüs SalgınıManşetUlaşım

Yaz sonuna kadar Schengen vizesi randevusu alınamayacak

0

Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ülkelerden Schengen Bölgesi‘ne girmek için Schengen vizesine ihtiyaç duyan yolcular, Eylül ayına kadar müsait randevu olmadığı için henüz vize almamışlarsa yaz tatili planlarını iptal etmek zorunda.

SchengenVisaInfo.com’dan yapılan açıklamaya göre, Schengen bölgesindeki ülkelere yoğun talep sebebiyle, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını duyurdu.

Yoğunluğun AB Schengen Bölgesi ülkelerinin yaz için Covid-19 giriş kısıtlamalarını hafifletmeye karar verdikten sonra yaşandığı aktarıldı.

İsveç, Norveç, Yunanistan, Çek Cumhuriyeti gibi pek çok ülke yakın zamanda test gerekliliklerini kaldırmış ve Covid-19 kurallarını gevşetmişti.

Açıklamaya göre seyahat endüstrisi yöneticileri, şu anda 26 Schengen ülkesi için Temmuz ve Ağustos için hiç boş yer olmadığını açıkladı. Birkaç ülkenin Ağustos ayı için müsait slotları olabileceği ama bununla birlikte, çoğunun Eylül ayına kadar herhangi bir randevusu olmadığı belirtildi.

Büyükelçilikler, düzenlenebilecek sabit vize sayısını artıramadığı için yüksek talebi karşılayamıyor.

Seyahat şirketleri, birçok üçüncü ülke yolcusunun Malezya, Tayland, Endonezya, Mısır ve Türkiye gibi diğer destinasyonları düşündüğünü belirtti.

Vize engellerinden kaçınmak için başka destinasyonları tercih edenler sebebiyle Avrupa, bu yıl vizeye ihtiyacı olan daha az sayıda turist ağırlayacak.

Önceki aylarda büyükelçiliklerin vize başvurularını işleme koyması çok uzun sürüyordu. Ancak, ek personel istihdamıyle bu sorun büyük ölçüde çözülmüştü.

Genel olarak, vize başvuruları 15 iş günü içerisinde işleniyor  ve yanıtlanıyor.

Schengen vizesi nedir?

Schengen vizesi, bir kişinin herhangi bir Schengen Bölgesi ülkesine turizm veya ticari amaçlarla 90 güne kadar girmesine izin veren kısa süreli bir vizedir.

Schengen Bölgesi ülkeleriyle vize serbestisi veya benzer bir anlaşmaya varmamış bir ülkenin vatandaşı olan herkes, AB’ye seyahat etmeden önce vize almalıdır. Seyahat nedenine bağlı olarak, bir kişi farklı vize türleri için başvurabilir.

AB’ye turizm amaçlı seyahat etmeyi planlayanların turist vizesine başvurmaları gerekmektedir. Turist vizesi, üçüncü ülke vatandaşlarının altı aylık bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi’ne girmelerine izin verir.

Schengen Bölgesi, İrlanda,Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Kıbrıs hariç, çoğu AB üyesi 26 ülkeyi kapsar. AB üyesi olmasalar da Norveç, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn gibi ülkeler de Schengen bölgesinin bir parçasıdır.

You may also like

Comments

Comments are closed.