EmekManşet

Yatağan Termik Santrali’nde göçük altında kalan iki işçinin cesedine ulaşıldı

0

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki termik santralde kömür sevk kanalının çökmesiyle yaşanan felakette 2 kişi yaşamını yitirdi.

Şahinler Mahallesi Yatağan- Milas Karayolu’nun 3’üncü kilometresindeki Yatağan Termik Santrali’nde, dün (Perşembe) saat 10.10’da, raylı sistem olan kömür sevk kanalının çökmesi sonucu işçiler yaralandı. Mesai arkadaşlarının ihbarıyla santrale sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarılan 10 işçi, çevredeki hastanelere kaldırılarak, tedaviye alındı.

Kayıp 2 işçinin bulunması için bölgede, arama köpeğinin de katılımıyla kurtarma çalışması başlatılmıştı. Dün (Perşembe) gecesi üzücü haber geldi. İşçilerden birine ölü ulaşıldı. Demir yığını çöküntüsü altından çıkartılan işçinin önce evli ve 1 çocuk babası Sezgin Kılıç (38) olduğu düşünüldü. Ancak otopside ölen kişinin diğer işçi, evli ve 2 çocuk babası Seray Şimşek (36) olduğu görüldü. Ailesi ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadı.

Sezgin Kılıç’ın da bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmaları gece boyu sürdü. Bu sabaha karşı Kılıç’ın yeri tespit edildi. Yeri tespit edilen Kılıç, kurtarıldı. Ancak yapılan kontrolde, Kılıç’ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kılıç’ın cesedi ambulansa konulup Yatağan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

(Duvar)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.