KadınManşetSpor

Yasemin Adar olimpiyatlarda güreş dalında madalya kazanan ilk kadın sporcu oldu

0
Fotoğraf: AA

2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda Türkiye’yi temsilen mücadele eden milli güreşçiler Yasemin Adar ve Rıza Kayaalp bronz madalyanın sahibi oldu.

Kadınlar 76 kiloda yarışan milli güreşçi Yasemin Adar, Makuhari Messe’deki repesaj maçında önce Tunuslu Zaineb Sghaier ile karşılaştı. Milli sporcu, rakibini bir dakika 21 saniyede tuş etti.

Adar, bronz madalya maçında da Kırgız Aiperi Medet Kyzy‘i tuşla yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Adar, güreşte olimpiyat madalyası kazanan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Rıza Kayaalp’ten üçüncü madalya

Olimpiyatların 10. gününde, Makuhari Messe’de grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalap, madalya mücadelesinde İranlı Amin Mirzazadeh ile karşı karşıya geldi.

Rakibine karşı üstün bir oyun sergileyen ve peş peşe çırpmayla bir anda 7-0 öne geçen milli sporcu ilk yarıyı bu skorla önde geçti. İkinci devrede savunmada kalan milli sporcu, 2 sayı verse de karşılaşmayı 7-2 kazandı. Rıza Kayaalp, Tokyo 2020’de bronz madalya alarak olimpiyatlardaki üçüncü madalyasına ulaştı.

Bronz madalya mücadelesinin ardından açıklamada bulunan Rıza Kayaalp, “Buruk bir sevinç yaşayarak tarihe geçmiş oldum. Güreşte ikinci kez 3 olimpiyat madalyası kazanmış sporcu olarak tarihe geçmek nasip oldu ama altın madalya olmadı.” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.