Doğa MücadelesiManşet

Yaşam savunucuları toplanıyor: Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz!

0

Muğla‘nın Milas ilçesi İkizköy mevkiinde kömür sahasını genişletmek isteyen YK Enerji’ye karşı bir yıldan uzun süredir Akbelen Ormanı‘ndaki ağaçlar için direnen yaşam savunucuları, 462 gündür nöbette.

Üçüncü kez yapılan bilirkişi keşfinin ardından raporları bekleyen İkizköylüler herkesi Pazar günü düzenlenecek yürüyüşe katılmaya davet ediyor.

Akbelen Ormanı’nın sesini yükseltmek için Pazar günü (23 Ekim) saat 12:00’de Milas Karayolları’ndan Milas Atapark’a doğru gerçekleşecek yürüyüşün ardından 13:00’de Milas Atapark’ta basın açıklaması yapılacak.

Akbelen Ormanı savunucularının yürüyüş için açıklaması şöyle:

Ormanımızı ve yaşam alanlarımızı korumak için çıktığımız bu uzun yolda, Akbelen Ormanı’nda tam 462 gündür çadırlı nöbetteyiz. Bir taraftan hukuki mücadelemiz de devam ediyor, 3’üncü kez yapılan bilirkişi keşfinin raporlarını bekliyoruz.

Tam da bu noktada mücadelemize ilk günkü inançla devam ettiğimizi ve Akbelen direnişinin haklılığını yeniden göstermek, dostlarımızla hep birlikte #AkbelenİçinAdalet sesini yükseltebilmek, Akbelen’in sesi olabilmek için toplanıyoruz.

Desteğinizi bekliyoruz.

Bir arada, dayanışmayla!”

You may also like

Comments

Comments are closed.