ManşetTürkiye

Yargısız infaz kurbanı Alaattin Karadağ’ın davası sürüyor

0

Alaattin Karadağ 19 Kasım 2009’da polis tarafından vurularak öldürüldü.

19 Kasım 2009’da Esenyurt-Saadetdere Mevkii’nde Alaattin Karadağ isimli şahıs polis tarafından infaz edildi. Hem bacağında, hem de göğsünde kurşun girişleri bulunan Karadağ’ın ölümünün ardından yapılan açıklamalarda önce “dur ihtarına uymadığı” ileri sürüldü, ardından ise ölüm oruçlarına katıldığına ve “devrimci oluşuna” dikkat çekilerek bir tür politik mesaj verilmek istendi.

Bu ülkede Karadağ’dan önce de çok sayıda muhalif görüşlü kişi benzer şekiller ve açıklamalarla kolluk kuvvetleri tarafından katledildi. Bugüne kadar bu infazlar klişe senaryolarla perdelenmek istendi. Polis Selahiyatları Kanunu’nda yapılan değişikliklerle ivme kazanan polis terörü ile bu tür infazlar hem sayıca arttı, hem de kapsamı toplumun örgütlü-örgütsüz bütün kesimlerini hedef alır bir biçimde genişledi.

Türkiye’de on binlerce yargısız infaz yaşandı, yaşanmaya devam ediyor. Maalesef bu infazlar ya tümden cezasız kalıyor ya da etkisiz cezalarla geçiştiriliyor. Yargı mekanizması, yargısız infazları aklama mekanizması gibi işliyor. Yargısız infazlara karşı yürütülecek adalet mücadelesinin yanında yer alınmazsa bundan sonra da farklı bir sonuç elde edilmesi zor görünüyor.

Yargısız infaz yaşama hakkına karşı işlenmiş en ağır suçlardan biridir ve bu infazlar karşısında yargı mekanizmasının işletilmemesi ise bu suça iştiraktan başka bir anlama gelmemektedir.

9 Kasım 2010 tarihinde bir yargısız infazın daha yargılanmasına devam edilecek. Bu sefer yargılamanın “usulen” yapılmaması için, yaşam hakkını savunmak ve adalet için “Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Alaattin Karadağ Dava Takip Komisyonu” Barolar’ı, hukuk örgütlerini, tüm hukukçuları, Demokratik Kitle Örgütleri’ni ve yargısız infaza karşı olan, yaşama hakkını savunan herkesi 9 Kasım 2010 tarihinde Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamaya müdahil olmaya çağırıyor. Dava saat 10:00’da başlayacak.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.