Hayvan HaklarıManşet

Yalova’da sokakta yaşayan hayvanlar için ‘askıda mama’ kampanyası

0

Yalova‘nın Süleymanbey Mahallesi‘ndeki bir market sokakta yaşayan hayvanlar için askıda mama kampanyası başlattı.

Daha önce ihtiyaç sahipleri için başlattığı bir askıda ekmek kampanyası olduğunu belirten market sahibi Furkan Ersan, askıda mama fikrinin pandemi döneminde bir müşterisi sayesine başladığını söyledi.

‘Harçlıklarını veren çocuklar var’

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın haber portalı, Gazetecilik Platformu’ndan İsmail Ersan’ın haberine göre, Ersan kampanyanın başlangıcını şu sözlerle anlattı:

Sokakta yaşayan canlar ciddi şekilde aç kalıyordu. Bir müşterim kısıtlama zamanında sokaktaki aç bir kedi için süt aldı. Bir miktar para da bırakarak diğer günlerde benim onlara süt vermemi istedi, kampanyamız böylece başladı. Kampanyaya çocuklar daha fazla ilgi gösteriyor. Harçlığını askıda mama için veren çocuklar var.”

‘Her işletme uygulayabilir’

Kampanya sayesinde mahalledeki sokakta yaşayan hayvanlara düzenli mama sağlandığını belirten Ersan, “Mahalledeki sokakların pek çok yerinde kedi maması var. İsteyen askıya mama alıyor. Aç bir can dostu görenler de gelip askıdan ücretsiz mama alıyor” dedi.

Ersan, “Günde askıya ortalama olarak 3 kilo mama bırakılıyor. Bazen askıda mama bitiyor, yine de isteyenleri boş göndermiyoruz. Bazı müşterilerimiz çuval olarak askıya mama alıyor. Biz de o mamaları alıp köylerdeki hayvanlara götürüyoruz. Gerçekten pandemide sokak hayvanları aç kalıyordu. Bu kampanyayı her işletme uygulayabilir. Böylece hem sokak hayvanları aç kalmaz hem de bir farkındalık oluşturulur” ifadelerini kullandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.