DünyaManşet

Yalan Duvarı: Trump’ın söylediği 20 bin yalan New York’ta sergileniyor

0
Fotoğraf: Phillip Buehler

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın söylediği 20 bin yalandan oluşan dev duvar Brooklyn‘in ardından New York’ta sergilenmeye başladı.

Post-it not kağıtlarından oluşan mozaik görünümlü ‘Yalan Duvarı’ isimli çalışma sanatçı Phil Buehler ve radyocu Tom Tenney’nin imzasını taşıyor.

Kategorilere ayrıldı

Çalışmada Trump’ın söylediği yalanla kategorilerine ayrılarak her birine bir renk kodu verilmiş. İçerisinde ‘seçimler’, ‘göç’, ‘sağlık sistemi’, ‘vergiler’, çevre’ ve ‘koronavirüs’ gibi kategoriler bulunuyor.

Duvardaki yalanlar ve gerçek dışı bilgiler, Washington Post’un Trump için hazırladığı bilgi teyidi dosyasına dayanıyor. Washington Post’a göre Trump her gün ortalama 23 yanıltıcı iddia üretiyor.

Fotoğraf: Fotoğraf: Phillip Buehler

Brooklyn’deki duvar vandallığa uğradı

Daha önce de benzer bir duvar Brooklyn’de yapılmış ancak kısa sürede Trump destekçilerinin hedefi haline gelmişti. Duvar üzerine “Trump’a oy ver ya da öl” yazan vandalların saldırısına uğramıştı.

Her ne kadar yazanların attıkları imza sebebiyle ABD’deki aşırı sağcı ve Trump destekçisi Proud Boys grubundan olduğu düşünülse de gruptan olayın sonrasında herhangi bir açıklama gelmemişti.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.