ManşetYerel

Yakaköy’de çocuklara şenlik var!

0

Muğla Yakaköy’de bu sene ilk defa düzenlenecek olan Yakaköy Kır Çocuk Şenliği, çocuk tiyatroları, masal anlatımı, yerel gıdalar ve arkeoloji kazı atölyeleriyle renkleniyor.

23 Nisan’da Atölye Deneme Sanat ve Ekolojik Çalışmalar Derneği” tarafından düzenlenecek olan şenliğe Seydikemer Belediyesi ve Kaymakamlığı, Fethiye Müze Müdürlüğü, Tlos Kazıları Başkanlığı ve Tangala Proje Platformu destek veriyor.

Etkinliğe Seydikemer ilçesine bağlı Yakaköy ve Bağlıağaç mahallelerinden 500 çocuğun yanısıra civar mahallelerden de en az 200 kişinin katılması bekleniyor.

Şenlikteki görsel etkinlikler antik Tlos kentindeki 30 metrekarelik bir sahnede gerçekleşecek . Etkinlikte Fama’nın Evi Hikaye Anlatıcıları İstanbul’dan gelerek çocuklara masallar anlatacaklar. Tiyatro Acele Sanatlar grubu “küçük kara balık” öyküsünden esinlenerek hazırladıkları “Hayalim Masal” oyununu sergileyecekler.

Yakaköy Kır Çocuk Şenliği

 

Etkinliğin gerçekleşeceği, Likya’nın önemli kentlerinden olan Tlos Antik kentinde oluşturulan kum havuzlarda gömülü çömlekleri bulup, arkeologların asistanlığında parçaları temizleyip birleştirecek olan çocuklar, ortaya çıkan eserleri alanda kurulu olan Fethiye Müze Müdürlüğü’ne ait masada Fethiye Müze Müdürü Emirhan Süel’e envanter çalışması için teslim edecekler ve karşılığında “teşekkür belgesi” alacaklar. Tlos Kazı Başkanı Prof.Dr.Taner Korkut ve asistanları çocuklarla antik şehri gezerken bir yandan kentin ve bölgenin tarihçesini anlatacaklar.

Çocuklar yerel gıdalardan hazırlanan gözlemeler, ayranlar, meyveler ve sandviçlerden de diledikleri gibi yiyebilecekler.

Atölye Deneme Sanat ve Ekolojik Çalışmalar Derneği Seydikemer Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Aybek, bu şenliği ilerideki yıllarda kalıcı hale getirmek istediklerini söylüyor. Dernek başkanı Buket Ulukut ise “23 Nisan’ın çocuklara adanmış bir gün olduğunu hatırlamakla yetinmeyip, bir gün olsun dünyaya çocukların gözüyle bakabilmeyi diliyoruz” diyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.