ManşetMedya-İnternet

Wikileaks bir süre sızdırmayacak

0

Kredi kartı şirketlerinin uyguladığı engelleme nedeniyle mali sıkıntıda olan Wikileaks, gizli belgeler yayımlamayı durduracağını açıkladı.

Wikileaks’e uygulanan engelleme nedeniyle bir süredir bağış yapılamazken, internet sitesinin son dönemde mali açıdan zor durumda olduğu basına yansıyordu.

Wikileaks’ten yapılan açıklamada, sitenin kurtulması için bağış toplanacağı ve bu süre zarfında gizli belgelerin yayımlanmasının durdurulacağı kaydedildi.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange konuya ilişkin Londra’da düzenlediği basın toplantısında, kredi kartı şirketlerinin engellemesinin “yasa dışı ve nedensiz” olduğunu savunarak, “Bu saldırı gelirimizin yüzde 95’ini yok etti” dedi.

Wikileaks’in Amerikan yönetimi tarafından eleştirilmesinin ardından, siteye 2010 aralık ayından bu yana kredi kartı şirketleri tarafından engelleme uyguluyor.

Yayımladığı binlerce Amerikan Dışişleri Bakanlığı gizli yazışmalarıyla tartışmalara neden olan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, 16 Aralık 2010’dan bu yana İngiltere’nin doğusundaki Suffolk’da ev hapsinde tutuluyor.

(en)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.