ManşetTürkiye

Wernicke Korsakoff hastaları medyadan özür bekliyor

0

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, Ankara’daki saldırının ardından Wernicke Korsakoff hastalığıyla ilgili basında çıkan yorumları bianet’e değerlendirdi. Bakkalcı, Wernicke Korsakoff hastalarıyla ilgili yapılan haberlerin “değerlerin yıkımı” olduğunu söyledi.

Medyada, ABD Büyükelçiliğine saldırıda bulunan Alişan Ecevit Şanlı‘nın Wernicke Korsakoff hastası olması nedeniyle cezaevinden tahliye edildiğinin ortaya çıkması üzerine bu hastalıkla ilgili birçok yorum yapılmış; Cumartesi günü “Korsakoff Taburu” manşetiyle çıkan Radikal gazetesinin yanı sıra NTV haber bültenlerinde ve Samanyolu Haber’de “hastaların intihar eylemlerinde kullanıldığı” iddia edilmişti.

Ayrıca, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de Wernicke Korsakoff hastalarının bazılarının cezalarının altı aylığına geri bırakılmasını onayladığı için eleştirildi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı

Bakkalcı, bu tür haberleri yapanların hastalardan özür dilemesi gerektiğini belirtti.

2001-2005 arasında 182 hastanın Cumhurbaşkanlığı affıyla tahliye edildiğini söyleyen Bakkalcı, buna benzer haberlerin o dönem de çıktığını söyledi:

“Bu tür manşetler, özellikle 2003-2004 yıllarında da atıldı. Kimi yayın organları bu insanları hedef olarak gösterdi. Hukukun da kötü kullanımıyla salınanların bir kısmı cezaevine alındı. cezaevine girmek istemeyen bir kısmı da yurtdışına çıktı, aralarında halen tedavisi sürenler de vardı.”

“Bu insanlar, 1996’dan, 2000’den beri sürekli rahatsız ediliyor. Kendilerine gelebilmeleri için biz borçluyken aksine bir de hiç sıkılmadan bu rahatsızlığa sahip olan insanlar üzerinden manşetler atıyoruz, yorumlar yapıyoruz. Bu hiçbir şekilde kabul edilemez.”

(Bianet)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.