ManşetSpor

Voleybolun altın çağında hedef: Her kupada şampiyonluk

0
Galatasaray Daikin ve Vakıfbank, istanbul'daki Final Four'un ilk maçında final için mücadele edecekler. Bu mücadelenin galibinin kupayı alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Türkiye, voleybolda altın çağını yaşıyor. Özellikle kadın voleybolunda ülke voleybolu bu sporu domine etme noktasına gelmiş durumda. Bu sene de şampiyonlukların her iki kupada da favorisi türk takımları.

GALATASARAY DAİKİN – VAKIFBANK Final Four’da final için karşı karşıya

Galatasaray Daikin ve Vakıfbank, istanbul'daki Final Four'un ilk maçında final için mücadele edecekler. Bu mücadelenin galibinin kupayı alacağına kesin gözü ile bakılıyor.

İstanbul’da düzenlenecek Kadınlar Şampiyonlar Ligi dörtlü finalinde iki Türk ekibi mücadele edecek. Bayanlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finaline ev sahipliği yapacak olan Galatasaray Daikin, 6’lı play-off turu rövanşında Eczacıbaşı VitrA’yı eleyen Vakıfbank ile karşılaşacak. CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali 9-10 Mart tarihlerinde İstanbul Burhan Felek Voleybol Salonu’nda yapılacak. Bu kupayı geçen sene Fenerbahçe, ondan önceki sene de Vakıfbank müzesine götürmüştü.

FENERBAHÇE şampiyonluk maçında

Bayanlar CEV Kupası’nda finale yükselen Fenerbahçe de Polonya’nın güçlü ekibi Bank BPS Fakro Muszyna ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Sarı-Lacivertliler ilk maçı deplasmanda 26-27 Şubat tarihlerinin birinde oynayacak. Rövanş maçı da 2-3 Mart tarihlerinin birinde İstanbul’da yapılacak.

Erkekler CEV Kupasında finale çıkan HALKBANK 16 yıl sonra tarih yazdı

Erkekler CEV Kupası’nda ise Halkbank, yarı finalde Maliye Milli Piyango’yu eleyen İtalyan Latina Andreoli takımı ile finalde karşılaşacak. Finalin ilk maçı 26-27 Şubat tarihlerinin birinde İtalya’da, rövanş karşılaşması ise 2-3 Mart tarihlerinin birinde Ankara ‘da oynanacak. Halkbank, sahasında oynadığı yarı final ilk maçında Ukrayna’nın Lokomotiv Kharkiv takımını 3-0 yenmişti. Rövanşı da aynı skorla 3-0 alan Halkbank, böylece galibiyetlerde durumu 2-0 yaptı ve finale yükseldi. Halkbank, 1997 yılından bu yana Erkekler CEV Kupası’nda final mücadelesi verecek ilk Türk takımı oldu. 1997’de Netaş kupada final oynamış ve ikinci olmuştu.

(DHA, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.