SporKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Voleybol ve Basketbol ligleri tescil edildi, bu yıl şampiyon ve küme düşme yok

0

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, liglerin tescil edildiğini açıkladı. Buna göre; erkek ve kadın liglerinde kalan maçlar oynanmayacak, play-off oynanmadığı için bu yıl şampiyonluk verilmeyecek, küme düşme uygulanmayacak.

Üstündağ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ligi bu şekilde tescil ediyoruz. Voleybol Erkek ve Kadınlar Liglerinde kalan maçlar oynanmayacak. Küme düşme yok. Aşağıdan çıkacak 4 takımı da Efeler ve Sultanlar Ligi’ne alıyoruz. Play-off oynamadığımız için şampiyon ilan etmiyoruz. Erkek ve kadınlarda ligi bu şekilde tescil ettik.”

Daha önce koronavirüs salgını nedeniyle liglerin seyircisiz oynanmasına karar verdiklerini hatırlatan Üstündağ, liglerin iptaline karar verildiğinde 2. Lig’de maçların bittiğini, 1. Lig’de ise yarı final etabının bitirildiğini kaydetti. Üstündağ, oynanmayan sadece play-off’un kaldığını belirtti, “Bu süreçten çok daha güçlü şekilde çıkabilmek için ligi bu şekilde tescil ediyoruz” dedi. 

Voleybolda Erkekler Ligi’nde Fenerbahçe, Kadınlar Ligi’nde Vakıfbank lider durumdaydı. Planlamalara göre, önümüzdeki yıl lig biraz daha erken başlatılacak. Üst ligler 16 takımla oynanacak. 

Basketbol ligleri de sona erdirildi

Üstündağ’dan kısa süre sonra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu da tüm liglerin sonlandırıldığını açıkladı. Basketbolda da hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecek, küme düşme olmayacak.

İlgili Bakanlıklar, FIBA ve TBF Sağlık Kurulu ile tüm kulüplerin görüşü alınarak karar verdiklerini belirten Türkoğlu alınan kararları da şöyle sıraladı:

  • Tüm basketbol ligleri sonlandırılmıştır.
  • Hiçbir ligde şampiyon ilan edilmeyecektir.
  • Sezon öncesi ilan edilen statüde yer alan düşme/çıkma işlemleri uygulanmayacaktır.
  • Liglerin sıralaması ve kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları mevzuata göre belirlenecek ve önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.
  • Gelecek sezonun lig yapıları, kulüp mali denetim ve lisans talimatı da dahil olmak üzere ilgili mevzuat hükümlerine göre oluşturulacaktır. 

Basketbol liglerinin de durdurulmasıyla lige devam etme kararını alan tek kurum, Futbol Federasyonu oldu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu ile görüşülerek, Süper Lig maçlarının 12 Haziran’da başlayıp temmuz ayında bitmesine karar verdiklerini açıklamıştı. Ancak geçen hafta Süper Lig takımlarının bazılarında, oyuncu ve çalışanlarda koronavirüs pozitif tespit edildi. Bu durumda nasıl bir prosedür izleneceği henüz bilinmiyor. 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.