Kültür-SanatManşet

Vizyonda bu hafta: Leos Carax’ın “Holy Motors”u en nihayet perdede

0

2 Ağustos tarihinde 6 yeni film vizyona giriyor.

Haftanın en göze çarpan sinema haberi, Leos Carax’ın if’te izleme şansı bulanların anlata anlata bitiremedikleri “Kutsal Motorlar”ının peş peşe ertelemelerin ardından nihayet bu hafta vizyona girecek olması. Bu sinema şölenini kimse kaçırmasın.

Bu filmler arasında 1 yerli yapım Dabbe Cin Çarpması, 1 Anismasyon Şirinler-2 ve 4 yabanci film sinemaseverlerle buluşacak.Yeşil gazete ekibi olarak vizyona giren yapımlar arasında sinemaseverlere önerdiğimiz filmleri tanıtmaya çalışacağız..

Kutsal Motorlar (Holy Motors)

http://www.youtube.com/watch?v=VgrU3j6v1ho

Fransız sinemacı Leos Carax’ın 13 yıl aradan sonra ülkemizde ilk olarak !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nde gösterilen ‘Kutsal Motorlar’ filmi ile sinemaseverle buluşuyor. Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde alkışlar ve coşku ıslıkları eşliğinde büyük heyecanla izlenmiş bir filmin konusu DL adlı varlığın hayatında bir güne tanık olduğumuz Holy Motors’da bir hayattan diğerine şiirsel bir yolculuğa çıkıyoruz. Her biri iç içe geçmiş bu yaşamlarda DL bir insanın kimliğine tamamen sahip oluyor; bazen bir adam, bazen bir kadın, bazen genç, bazen ölüm döşeğinde. Deneysel bir havada başlayan film, Bir yanıyla son derece absürd ve eğlenceliyken bir yanıyla da çok güçlü duygular üretebilen bir yapım olarak dikkat çekiyor.

Zorlu İkili ( 2GUNS)

İzlanda’lı yönetmen Baltasar Kormakur’un “2 guns” ile yayınlanan çizgi romandan uyarlanan bu yapım aksiyon- komedi tarzına seven izleyiciler için kaçırılmamsı gereken bir yapım. Aksiyon filmlerinin bir çıta üzerindeki senaryo ve olay örgüsünün işlenişindeki başarılı olması bunun yanı sıra içerisinde komediyi barındırıyor olması filmin izlenebilirliğini artıran bir diğer etken.

Kahramanlarımız (Denzel Washington ve Mark Wahlberg) birbirlerinden habersiz ortak düşmanları olan Meksika’da iş yaptıkları ama kendilerine yüz çeviren Papi Greco’yu cezalandırmaktır. Çünkü Greco ‘kirli’ parasının bir bölümünü söz konusu bankaya yatırmaktadır. Hedefleri bankayı soymak ve Papi Greco’y ait olan 3 miyon dolarcığı çalma planı 43 milyon dolara çıkınca Meksika’daki tüm güçlüleri karşılarına almış olurlar. Oyuncu performanslarının vasatın üstüne çıktığı, çizgi romandan uyarlanan ve siyasi göndermeleri olan bu aksiyon -komedi- yapımı yüksek tempolu filmsever izleyicilerin karışmaması gereken bir film.

GÖSTERİME GİREN DİĞER FİLMLER

Şirinler 2 (The Smurfs 2)

Efsanevi minik mavi karakterler ”Şirinler”i ilk kez köylerinden çıkararak, 3 boyutlu olarak beyaz perdeye taşıyan yönetmen Raja Gosnell’in devam filmi “Şirinler-2” meraklılarıyla buluşacak.

Yönetmenliğini Raja Gosnell’in yaptığı “Şirinler 2” filminde, Neil Patrick Harris, Brendan Gleeson, Jayma Mays ile Sofia Vergara oynadı ve seslendirdi.

Film, Türkiye’de Türkçe dublajlı, altyazılı ve 3D seçenekleriyle bugün vizyona girdi.

Red-2 (Red 2)

Yönetmenliğini Robert Schwentke’nin üstlendiği gişe rekortmeni “Red” filminin devamı olan “Red-2”, haftanın beklenen filmlerinden…

Eski CIA ajanı Frank Moses emekli olmuştur ve son görevde birlikte çalıştığı arkadaşı Marvin Boggs iddialara göre bu esnada hayatını kaybetmiştir. Bu söylentiler esnasında Frank, kendisinden bir konu hakkında bilgi almaya gelen FBI ajanlarıyla karşılaşır. FBI, yirmi beş yıl önce kullanılan ve o andan itibaren ortadan kaybolan bir nükleer silahla ilgili bilgi toplamaya çalışmaktadır. Nightshade isimli bu görevi araştırmaya ikna olan deneyimli ajanlar, tehlikeli teröristler ve özen ajanlarla mücadele edecekleri bir dünya turuna çıkarlar.

Zaman yolcuları (Safety Not Guaranteed)

Bilim kurgu, komedi ve romantik tarzı “Zaman Yolcuları” filmini Colin Trevorrow yönetti.

Senaryosunu Derek Connolly’nin kaleme aldığı film, “Küçük Gün Işığım / Little Miss Sunshine”ın yapımcılarının imzasını taşıyor.

Filmin başrollerinde kendine özgü bir hayran kitlesi bulunan Mark Duplass ve bağımsız sinemanın yükselişteki güzel yıldızı Aubrey Plaza Aubrey Plaza ve “New Girl” dizisinden tanınan Jake Johnson bulunuyor.

Dabbe: Cin çarpması (imdb)

Haftanın vizyona giren tek Türk yapımı filmi “Dabbe: Cin Çarpması”… Senaryosu yazan Hasan Karacadağ’ın yönettiği filmde, Irmak Örnek, Sultan Köroğlu Kılıç, Elçin Atamgüç ve Sabriye Günüç rol alıyor.

Evlilik hazırlıkları yapmakta olan Kübra, kına gecesinde cinlerin saldırısına uğrar ve bedeni tanımlanmayan varlıklar tarafından ele geçirilir. Başına gelen bu esrarengiz olay yaşadığı köy Kıbledere için yeni bir şey değildir. Bu gizemli köy geçmişte define arama olayları sırasında lanetli bir olay yaşamış ve bu lanet adeta üzerine yapışmıştır. Kübra’yı tedavi etmek için yola çıkan Ebru isimli bir psikiyatrist aynı zamanda Kübra’nın eski bir arkadaşıdır. Psikiyatrist Ebru, bu tür vakalarda halkın ilk olarak başvurduğu cin çıkaran hocalardan biriyle birlikte çalışacak; Cinci Faruk Akat olarak tanınan bu adamın cin çıkarma seansı sırasında genç kıza yaptıklarını kayıt altına alıp inceleyecektir. Böylece din ve bilimsel çözümler karşı karşıya gelir. Başlarda her şey yolunda gitse de köyün geçmişinde yaşanan olayların laneti herkesin yakasına yapışacaktır.

Derleyen: Muhittin Kurban

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.