Viranşehir’de tarlalarını sulayamayan köylüye müdahale

Viranşehir’de kuraklık ve elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadığını söylüyen köylüler yol kapatmak istedi. Köylüler TOMA’lı müdahale ile dağıtıldı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde, elektrik kesintilerini protesto için yol kapatmak isteyen çiftçilere müdahale edildi. Elektrik kesintileri nedeniyle tarlalarını sulayamadıklarını ve ürünlerinin kuruduğunu iddia eden bir grup çiftçi, Şanlıurfa- Mardin karayolu Siverek kavşağında barikat kurarak yolu ulaşıma kapatmak istedi.
Çevrede önlem alan polis ve jandarma ekipleri, eylemin kanunsuz olduğu gerekçesiyle grubun dağılması uyarısında bulundu. Uyarılara rağmen dağılmayan grup üyelerine tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

25 kişi gözaltına alındı. Arbede sırasında yol kenarındaki buğday ve arpa ekili tarlada çıkan yangın, TOMA’nın müdahalesiyle söndürüldü.

(Urfa Haber Ajansı/ Radikal)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR