Türkiye

Velilere tesettür çağrısı

0

Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman ve ilçelerinden Mustazaf-Der ile bazı sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesiyle kurulan ‘İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu‘, tesettürün önündeki engellerin kaldırılması ve yasal güvence altına alınması için basın açıklaması yaptı.  Açıklamaya aralarında çarşaflı ve tesettürlü küçük kız çocukları ile kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 kişi katıldı. Ellerinde başörtüsüne özgürlük istemini içeren dövizler taşıyan erkek ve kadınların ayrı yerlerde durduğu açıklamaya katılanlar sık sık tekbir getirip, ‘Başörtüsü hakkımız engellenemez’ ve ‘Allah’ın emri yasaklanamaz’ diye bağırdı.

Emniyet görevlilerinin hazır bulunduğu alanda, katılımcılar adına basın açıklamasını  Şanlıurfa Mustazaf-Der Başkanı Mehmet Kışlar yaptı. Geçen yıl Şanlıurfa’nın Hilvan İlçesi’nde tesettürlü olduğu için ilköğretim öğrencisi kız çocuklarının okula alınmayarak eğitim hakkından mahrum bırakıldığını öne süren Kışlar,  tesettürün İslami bir emir ve insani bir hak olduğunu söyleyerek, bu hakkın kişilerin elinden alınması veya engellenmesinin insan haklarına, hukuka ve inanç özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olduğunu iddia  etti.  Yeni ders yılında çocukların okula tesettürlü gönderilmesi yönünde velilere çağrı yapan Kışlar, “Bu eğitim ve öğretim dönemi itibarı ile ilköğretim ve ortaöğretimdeki kız çocuklarımızı ebeveyn olarak tesettürlü bir şekilde okullara gönderelim. Bunun önünde yasal hiçbir engelin bulunmadığını bilelim, onlarla birlikte okula gidelim ve bu soruna sahip çıkalım” diye konuştu.

Çocuklara küçük yaşta tesettürün sevdirilmesi ve ‘tesettürün cennete girmenin anahtarı’ olduğunun anlatılmasını isteyen Kışlar, toplumun içine düştüğü ahlaki çöküntüden kurtulması için kadınlara yönelik 7 maddelik bir de liste sıraladı. Listede kadınların her koşulda tesettürlü giyimi tercih edip, makyaj yapmamaları gibi öneriler bulunuyor. Sık sık tekbir getiren grup, basın açıklaması ardından dağıldı.

(ensonhaber)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.