Hayvan HaklarıManşet

Veliefendi eylemcilerinden basın açıklaması, “Para, hayvanı esir alamaz”

0

Pazartesi günü İstanbul Veliefendi’de koşulan at yarışları sırasında pankart ile pist üzerinde eylem yapan hayvan hakları aktivistleri Canlı Yaşam Kuşağı facebook hesabı üzerinden yaptıkları yazılı açıklama ile eylemi önceden planladıklarını açıkladı.

8

“02.02.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Veliefendi Hipodromu baskınının başarılı olduğunu, hayvanları bir sermaye olarak görenlerin verdiği tepkiden anlayabiliyor ve bundan gelen mutluluğumuzu belirmek istiyoruz.Öncelikle protestomuzun anlık gelişmediğini daha öncesinde gerçekleşen uzun sohbetler ve planlar sonucunda piste çıktığımızı belirtmeliyiz” diyen hayvan hakları aktivistleri pankartın üzerinde ise “İYİ BAKIMIN KARŞILIĞI KIRBAÇ OLAMAZ, PARA HAYVANI ESİR ALAMAZ” yazıldığını belirttiler.

Aktivistlerin basın açıklamasının tam metni şu şekilde;

02.02.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Veliefendi Hipodromu baskınının başarılı olduğunu, hayvanları bir sermaye olarak görenlerin verdiği tepkiden anlayabiliyor ve bundan gelen mutluluğumuzu belirmek istiyoruz.Öncelikle protestomuzun anlık gelişmediğini daha öncesinde gerçekleşen uzun sohbetler ve planlar sonucunda piste çıktığımızı belirtmeliyiz.

”Korkutan,ürküten,insan ve hayvan canıyla oynayan tehlikeli !” Protestomuzun başına bu sıfatları yerleştirenler kim? Bu sıfatları protestomuzun başına getirenler: doğa ve hayvan özgürlükçüsü ve canlı yaşam dostu gençlerin, eziyet ve paradan oluşan düzenlerine gerçekleştireceği yıkıcı isyanlarından korkan patronlar,sözde iş adamları, kumarbazlar ve bunların yandaş medyalarıdır.

”İYİ BAKIMIN KARŞILIĞI KIRBAÇ OLAMAZ, PARA HAYVANI ESİR ALAMAZ” pankartıyla gerçekleştirdiğimiz protestomuzun sebebi çokça açıktır. Hayvanları üzerine bahis oynanan köleler haline getiren onları mal gibi alıp satan anlayışa dur demek, bu duruma kamuoyu oluşturmak ve bu monoton döngünün yıkımı için bir adım attık.

GELECEKTE GERÇEKLEŞECEĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ KÜRESEL ÇAPTAKİ DOĞAL YAŞAM İSYANLARINA ÜLKEMİZİ HAZIRLAMAYI BİR BORÇ BİLİYORUZ VE EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİMİZİ BELİRTİYORUZ.”

(Hayvan Özgürlüğü Çevirileri)

You may also like

Comments

Comments are closed.