ManşetSivil Toplum

İBB “imana” geldi, Topbaş; “Veliefendi’nin yerine Central Park’tan daha büyük bir park yapıyoruz”

0

Veliefendi Hipodromu’nun tescil edilmesi halinde bu bölgede eşi benzeri olmayan 1 milyon metrekare büyüklüğünde yeşil alan oluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Veliefendi Hipodromu yerine yapılması planlanan park hakkında bilgi verdi. Topbaş, yaklaşık 500 bin metrekare büyüklüğündeki kent parkı için düğmeye bastıklarını açıkladı. Öncelikle İBB mülkiyetindeki 17 bin metrekare büyüklüğe sahip Tekzen arazisinin yeşil alan olarak belediye meclisinden geçirildiğini söyleyen Başkan Topbaş, “Sayın Başbakanımız ile görüşüp desteğini aldım. Central Park’tan daha büyük bir park yapıyoruz. Birkaç ay içinde kamulaştırmayı tamamlarız” dedi.

İstanbul Merter’deki Veliefendi Hipodromu ve yanındaki parkla birlikte İstanbul’un en büyük parkı yapılması planlanıyor.

Radikal gazetesiden Ömer Erbil’in haberine göre, Bakırköy-Zeytinburnu ilçelerinin kesişme noktasında, E-5 karayolunun bitişiğinde, planlarda ticaret alanı ve 2.50 emsal serbest yüksekliği olan arazi, şehir parkı yapılmak üzere İBB Meclisi’nden 11 Temmuz 2013 günü geçti.

Radikal dün Veliefendi Hipodromu’nun koruma kurulu tarafından tescil edilmesi için TJK’nın başvuru yaptığını duyurmuştu. Veliefendi’nin etrafının yapılaşmanın ürkütücü boyutlara gelmesi ve hipodrumun ellerinden alınacağı yönündeki dedikodular üzerine TJK tescil ettirme girişiminde bulunmuştu. İBB Başkanı Kadir Topbaş Radikal’i arayarak TJK’nın girişimini desteklediğini ve olumlu karşıladığını belirterek, Çırpıcı Çayırı’nı yeniden eski haline döndürmek istediklerini anlattı.

(Radikal, T24)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.