DünyaManşet

Ve Berlusconi de gidiyor

0

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Papandreu’nun ardından Euro Bölgesindeki borç krizine kurban giden bir başka lider oldu. Parlamentoda çoğunluğu kaybeden Berlusconi, istifasını bir koşula bağladı.

Temsilciler Meclisi’ndeki bütçe oylamasında 630 milletvekilinden 308’i “evet” oyu verdi. Berlusconi hükümeti, böylece 316 milletvekilinin oyunu gerektiren mutlak çoğunluğa ulaşamadı.

Demokrat Parti lideri Pierluigi Bersani, oylama sonucunun hükümetin artık çoğunluğa sahip olmadığını kanıtladığını kaydetti. Muhalefet Berlusconi’nin istifasını istedi.

Başbakan Silvio Berlusconi, oylama sonrası Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile bir araya geldi. Görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Berlusconi’nin Cumhurbaşkanı’na, Meclis’te gelecek hafta ele alınması planlanan ekonomik istikrar paketinin kabul edilmesinden sonra istifasını sunacağı bildirildi.

Açıklamada, “Bu görev tamamlandıktan sonra Başbakan, istifasını Cumhurbaşkanı’na sunacak. Cumhurbaşkanı Napolitano, istifanın ardından yeni hükümetin kurulması için siyasi gruplarla müzakerelere başlayacak” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu ekonomik istikrar paketinin onaylanmasının günlerce sürebileceği belirtiliyor. Euro Bölgesi liderleri, İtalya’nın dev borç yükünün azaltılması ve büyümenin teşvik edilmesi için acil ekonomik reformlar yapılmasını talep etmişti. (Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.