Van İçin Ankara’da açlık grevi

Yeşiller/Sol Ankara’nın da içinde bulunduğu “Van İçin Şimdi İnisiyatifi”, Vanlı depremzedelerin seslerini duyurabilmek için 16 Kasım Cumartesi saat 19.00′dan, 17 Kasım saat 19.00′a kadar Konur Sokak’ta bir açlık grevi gerçekleştirdiler.

Yeşiller/Sol Ankara’nın da içinde bulunduğu “Van İçin Şimdi İnisiyatifi”, Vanlı depremzedelerin seslerini duyurabilmek için 16 Kasım  Cumartesi saat 19.00′dan, 17 Kasım saat 19.00′a kadar Konur Sokak’ta bir açlık grevi gerçekleştirdiler.

Van’da Yeşil Gazete’nin de daha önceki haberlerinde de kamuoyu ile paylaşılan bir dram yaşanıyor.Van depreminden bu yana ekonomik koşulları uygun olmadığı için depremzedeler için inşa edilen konteyner kentte barınmak zorunda olan 180 ailenin  devlet tarafından elektriği ve suyu kesilmiş egitim ve sağlık olanaklarından mahrum bırakılmıştı.Van’da açlık grevi dahil protestolar yürüten depremzedelere bir destek te Ankara’da bir araya gelen ”Van için şimdi” insiyatifi tarafından geldi.

Devleti (ve valiliği) göreve çağıran insiyatifin talebleri şu sekilde sıralanıyor:
– Bütün ailelerin barınma hakkı sağlanıncaya kadar aileleri bir arada en sağlıklı konteyner kente yerleştirmeye,
– Çocukların eğitim, sağlık ve ulaşım haklarıyla ilgili tüm sorunları çözmeye,
– Elektrik ve sularını hemen vermeye,
– Sağlık kontrolleri ve beslenme ile ilgili tüm sorumluluklarını yerine getirmeye,
– Biran önce kalıcı barınma çözümü için bir takvim oluşturup bunu aileler ve kamuoyuyla paylaşmaya çağırıyoruz.

Fotoğraflar: Sümeyra Ertürk

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR