ManşetKanal İstanbulKent

Valilik, İBB’nin Kanal İstanbul afişlerini kaldırdı

0

İstanbul Valiliği‘nin kararıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), kendi mülkiyetinde bulunan ve ihale şartnamesi ile konumları belirlenmiş olan açık hava reklam ünitelerine ağustos ayından itibaren yerleştirdiği Kanal İstanbul ile ilgili bilgilendirme afişleri, sivil giyimli polislerce kaldırıldı. 

İlgili mevzuat gereği sadece yargı kararı ile gerçekleştirilmesi gereken işlem, hukuki bir süreç başlatılmadan yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Rant projesine karşı bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecek. Kimse susup oturmamızı beklemesin” dedi.

İmamoğlu’nun valiliğin işlemine karşılık açıklamaları şöyle:

‘Sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacak’

“İstanbul’a geri döndürülemez zararlar ve büyük bir yıkım getirecek olan Kanal İstanbul projesi ile ilgili milletimizi bilgilendirme afişlerimiz, maalesef hukuksuzca sökülmüştür. Yasa gereği bölücü ve yıkıcı olmayan afişler ancak mahkeme kararıyla kaldırılabilir. 

Maalesef bir avuç insan artık yargı kararına bile gerek duymadan canının istediğini yapıyor. Hukuksuzluk ülkenin en büyük sorunu haline gelmiştir. Elbet sonunda kazanan hukuk ve demokrasi olacaktır. Bu uygulamaların sorumluları bunu unutmasın. 

Ben dün öğlen sayın valimize afişlerin Cuma günü değişeceğini söylememe rağmen 24 saat bile tahammül edilemeden gece yarısı polisimizin başka işi yokmuş gibi pankart söktürülüyor. Yazık, çok üzücü. Şehrin huzuru için bu süreci kendi haline bırakacağız ama unutmayacağız.”

Belediyenin 4 bin 500 ışıklı billboard’u var

İBB’nin bünyesinde 4 bin 500 adet ışıklı billboard ile 100 adet megalight tipi açık hava reklam ünitesi bulunuyor. İBB’ye ait bu alanlar, Belediye Encümeni’nin 26 Kasım 2011 tarih ve 2202-916 sayılı kararı ile ihale edilerek İBB adına İstanbul 17. Noterliğinden onaylı 6 Aralık 2011 tarih ve 44589 sayılı sözleşme ile verilmişti. 

İhale kapsamında İstanbul genelinde 4 bin 150 adet billboard bulunuyor. İhale şartnamesiyle bu billboard tipi reklam uygulamasının yüzde 20’si, ücretsiz olarak İBB’nin kullanımına tahsis edildi. 

İlave olarak 500 adet billboardun kullanım hakkı da İBB’de bulunuyor. Sözleşmeden doğan bu hak kapsamında İBB’nin uygun gördüğü, kamu hizmeti niteliğindeki faaliyetlerin ilan-reklam ve duyuruları söz konusu alanlara yerleştiriliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.