Validebağ nöbetçileri dökülen molozları poşetlerle dışarı çıkardı

İstanbul Üsküdar‘da bulunan ve 1’inci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı statüsünde bulunan Validebağ Korusu’na giren iş makineleri bir kez daha vatandaşların tepkileriyle engellendi.

Sabahın erken saatlerinde koruya gelen belediye çalışanları, Üsküdar Belediyesi tarafından yapılmak istenen Bakım ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılmak istenen yol için moloz ve kum dökmüştü.

Zincir kurularak dışarı taşındı

Validebağ’a giderek barikat kuran yurttaşlar, belediye işçileri tarafından dökülen molozları zincir kurarak poşetlerle topladı ve koru dışarısına çıkardı.

İlerleyen saatlerde de Validebağ Korusu’nda aylarca tutulan nöbete devam eden yurttaşlar iş makinelerinin çalışmasını engelledi. Validebağ Nöbetçileri bugün de sabah erken saatlerde nöbet tutmaya başladı.

İBB’den suç duyurusu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, ise yaptığı açıklamada Validebağ Korusu’nun 1. derece doğal sit alanı olduğunu hatırlatarak, koruda uygulama yapmanın suç kapsamına girdiğini vurguladı.  Akgün, suç duyurularının yapılacağını belirterek Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

Millet Bahçesi Projesine ilişkin mahkemece verilen yürütmeyi durdurma kararı bulunmaktadır. Bilirkişi raporları ortadadır. Şafak vakti, kolluk kuvvetleriyle Koruda uygulama yapmak suçtur. Suç duyurularımızı yapıyoruz!