Hayvan HaklarıManşet

Vahşet de bitmiyor, cezasızlık da: 15 kedi boş arazide ölü bulundu, kediyi fırında yakan zanlı tahliye edildi

0

Malatya‘da sokakta yaşayan bir kediyi çalıştığı iş yerindeki fırında yakarak öldüren sanık, üç yıl hapis cezasına çarptırılmasına rağmen, tahliye edildi.

11. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, “Bir ev hayvanını veya evcil hayvanı kasten öldürme” suçundan hakkında 6 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan tutuklu sanık B.B. (18), cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Duruşmada, Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri de hazır bulundu.

Tedavi görmek istiyorum dedi, tahliye oldu

Hakim, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki tıbbi raporu okudu. Sanık B.B. savunmasında, çok pişman olduğunu belirterek “Psikolojik destek ve tedavi görmek istiyorum. Söz veriyorum bir daha karşınıza böyle çıkmayacağım” dedi.

Mahkeme, üç yıl hapis cezası verdiği sanığı tahliye etti.

Kentte bir ekmek fırınında çalışan B.B, 18 Ekim’de gece saatlerinde sokakta bulduğu bir kediyi fırına atarak ölümüne neden olmuş, olayı güvenlik kamerası kaydından izleyen işyeri sahibinin ihbarıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Boş arazide 15 kedi cesedi

Öte yandan Edirne‘de boş bir arazide ölü 15 kedi bulundu. Talatpaşa Mahallesi‘ndeki hayvanları gören çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine bölgeye gelen ekipler arazide inceleme yaptı. Kedilerin ölüm nedeninin tespiti için başlatılan çalışma sürüyor.

Hayvanların öldürülmesinden büyük üzüntü duyduklarını ve olayın takipçisi olduklarını söyleyen Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, “Dernek olarak olayla ilgili olarak kurumlarla irtibat halindeyiz. Otopsi sonucunun ardından ölümlere neyin neden olduğu anlaşılacak. Hayvanlara karşı yapılan bir şey varsa dernek olarak yasal tüm haklarımızı kullanacağız. Konunun bir an önce aydınlığa kavuşmasını istiyoruz” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.