ManşetKoronavirüs SalgınıSağlık

Urfa ve Mersin’de toplu taziyeler yasaklandı

0

Son günlerde yeni tip koronavirüs vaka sayılarında yüksek bir artış gözlemlenen Urfa ve Mersin‘de Covid-19 önlemleri kapsamında toplu taziyeler yasaklandı.

AA’nın aktardığına göre, Urfa Valiliği konuya ilişkin yazılı açıklamasında, filyasyon çalışmalarında, son zamanlarda vaka artışlarına taziye ziyaretlerinin neden olduğunun tespit edildiğini belirtti. Açıklamada şunlar söylendi:

İlimizde son dönemlerde artan vaka sayılarını kontrol edebilmek amacıyla gerek taziyeevleri, köy odaları ve benzeri ortak alanlarda gerekse evlerde taziyelerin yapılmamasına, cami görevlilerince cenaze sahiplerine duyuru yapılıp bilgi verilmesine ve kurallara uyulmayan taziyelerin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine, konuyla ilgili kolluk kuvvetlerince her türlü tedbirin alınmasına karar verilmiştir.

Mersin’de yeni koronavirüs önlemleri

Mersin Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre ise, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 31 Temmuz tarihinde toplanarak Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında bazı yeni kararlar aldı.

Bu çerçevede, kontrollü sosyal hayat sürecine uygun olarak salgınla mücadelenin temel prensipleri olan temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları doğrultusunda il genelinde hastalığın ağır seyrettiği vakalar hariç olmak üzere, hastalık belirtisi gösteren kişiler ile temaslı oldukları kişilerin numunelerinin evlerinde alınmasına, izolasyon süreçlerinin evlerinde izlenmesine, tedavilerinin evlerinde yapılmasına, sağlık birimlerine ihtiyaç duyulan araç ve personel desteğinin ivedilikle verilmesine yönelik tedbir alınması kararlaştırıldı.

Fotoğraf: Mersin Time

Mersin’de taziye çadırları yasak

Bunun yanında yine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca düğün, nişan ve sünnet gibi organizasyonlarda, maske kullanımı ile fiziki mesafeye uyulması kurallarına aykırı durumlara kesinlikle müsaade edilmemesi, bu konudaki denetimlerin uyarıcı, rehberlik edici ve caydırıcı bir anlayışla nezaketle yapılması yönünde karar alındı.

Toplu taziye uygulamasının olduğu durumlarda, taziye evlerinde, evlerde ve açık alanlarda taziye yapılmaması, bu hususa ilişkin cami ve belediye hoparlörleri ile kolluk araçlarından günde en az bir kez, “Kıymetli hemşerilerimiz, salgın tehlikesi devam etmektedir. Yapılan tespitlerde salgının taziyelerden daha fazla yayıldığı anlaşılmıştır. Taziyelerimizin salgın döneminde toplu şekilde hiçbir ortamda yapılmaması kararı alınmıştır. Cenab-ı Allah tüm geçmişlerimize rahmet eylesin” şeklinde anons yapılması kararlaştırıldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.