ManşetKadın

Ünlü yapımcı Weinstein’a 23 yıl hapis cezası

0

Hollywood’un ünlü yapımcısı 67 yaşındaki Harvey Weinstein, eski asistanı Mimi Haley‘e cinsel saldırıda bulunduğu ve eski oyuncu, kuaför Jessica Mann‘a 2013’te tecavüz ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 23 yıl hapis cezası aldı.

Eski film yapımcısı, 24 Şubat’ta gerçekleşen duruşmada “basit cinsel saldırı ve tecavüz” ile “ağır taciz”den suçlu bulunmuştu. Daha ağır ceza gerektiren “nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz” suçundan ise beraat etmişti.

Weinstein hakkında 2013’te iki kadına yönelik tecavüz ve cinsel saldırı suçlamasıyla Los Angeles‘ta açılan başka bir dava ise hala sürüyor.

#MeToo hareketinin başlamasına sebep olmuştu

Davada yer alan kişiler dışında 2017 yılından bu yana 80’den fazla kadın yönetmenin kendilerine taciz ve tecavüz ettiğini açıklamıştı. Kadınların Weinstein’e ilişkin cinsel saldırı iddiaları sonrasında bütün dünyada giderek yayılan ve kadınların başına gelenleri anlattığı, sorumluları deşifre ettiği #MeToo hareketini başlamıştı.

Hollyywood’dan başlayarak farklı alanlarda kadınlar uğradığı taciz ve tecavüz olaylarını duyurmaya ve bu konuda diğer kadınları da cesaretlendirmeye çalışmıştı.

Davanın devam ettiği süreçte savcılık, altı tanığın ifadelerine dayanarak Weinstein’ın sahip olduğu konum nedeniyle kadınlara istediğini yaptırmak amacıyla gücünü sistematik olarak kötüye kullandığını iddia etmişti.  Savunma avukatları ise tanıkların yaşadıklarından onların sorumlu olduğunu söyleyerek asıl mağdurun Weinstein olduğunu öne sürmüştü.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.