Kültür-Sanat

Ünlü filozof Antonio Negri İstanbul’a geliyor

0

Ünlü İtalyan filozof Antonio Negri, 27-28 Nisan tarihinde düzenlenecek olan Filozoflarla İstanbul’da: ‘Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri’ konferansına onur konuğu olarak katılıyor.

Bakırköy Belediyesi’nin öncülüğünde MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından 27-28 Nisan 2013 tarihinde düzenlenecek Filozoflarlaİstanbul’da: “Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri” konferansına sol çevrelerde büyük fırtınalar koparan İmparatorluk ve Çokluk gibi yapıtların yazarı, “Özgür Kuş’un-Yoksul’un-Çokluk’un” savunucusu dünyaca ünlü İtalyan filozofAntonio Negri onur konuğu olarak katılıyor.

Negri’nin ilk kez İstanbul’a geldiği etkinliğe Judith Revel, Marco Assennato, Volkan Çelebi, Ahmet Soysal da konuşmacı olarak katılacak. Etkinlikte Monokl Yayınları tarafından hazırlanan Negri’nin 4 yeni kitabı okurlarla buluşacak. Katılımın ücretsiz olduğu ve Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlik süresince simültane tercüme de yapılacak.

Bakırköy Belediyesi’nin öncülüğünde MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde Yeni Özgürlük ve Özne Biçimleri konulu konferans düzenlenecek. Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe dünyaca ünlü İtalyan filozof Antonio Negri Onur Konuğu olarak katılıyor. Konferansa ayrıca Judith Revel, Marco Assennato, Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal konuşmacı olarak katılacak.

Özgür Kuş’un, Yoksul’un ve Çokluk’un filozofu Antonio Negri “Filozoflar’la İstanbul’da” projesi kapsamında İstanbul’a geliyor. Proje ile Bakırköy’ü 2013 yılında dünyanın yeni Agora’sı, filozofların buluşma noktası haline geliyor. Dünya felsefe sahnesi Bakırköy-İstanbul’da kuruluyor.

Antonio Negri’nin iki özel sunum yapacağı ve 4 yeni kitabının da tanıtılacağı, imzalanacağı etkinlik iki gün sürecek. Sunumların yanı sıra özel açık oturumlar da gerçekleştirilecek ve izleyicilerin sorularına ağırlık verilecek. Konferansın açık oturum konuları:

1- Kapitalizme Başkaldırının Mantığı ve Mekanizmaları: Felsefenin Yeni Bir Konumuna Doğru?

2- Açık Oturum – Agora [Herkese açık soru cevap, tartışma, paylaşım forumu]

Konferansın programı, katılımcıların özgeçmiş bilgileri ve konferans için her iki gün gidiş ve dönüş olmak üzere [sabah-akşam] Beşiktaş, Kadıköy ve Bakırköy’den kaldırılacaklar servisler ve konferans merkezine ulaşım güzergahları için http://ozgurluk.monokl.net adresine bakılabilir ya da [email protected] adresi ile temasa geçilebilir. Etkinliğe katılım ücretsiz olup simültane çeviri yapılacaktır.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.