Üniversite öğrencileri hayvanseverler derneği kurdu

Isparta’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencilerinden oluşan bir grup Hayvanseverler Derneği‘ni kurdu.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğrencisi Alper Aydın, sokak hayvanlarına sahip çıkmak amacıyla Isparta Hayvanseverler Derneği’ni kurdu. Derneğin başkanlığını yapan Aydın,”Sahipsiz hayvanlara yardım eli uzatıyoruz” dedi. Sokak hayvanlarının koruma altına alınması için çalışacaklarını belirten Aydın, hayvan severleri derneğe üye olmaya çağırdı. Özellikle çocukların hayvan hakları konusunda bilinçlendirilmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini kaydeden Aydın, “Sokak hayvanlarına sahip çıkmak, hem insanlık görevi, hem de medeniyet ölçüsüdür” diye konuştu. Isparta’da böyle bir derneğin bulunmadığını söyleyen Aydın, “İlk olarak vatandaşları bilinçlendirme kampanyaları düzenleyeceğiz. Rehabilitasyon veya bakım evi açmayı düşünüyoruz. Hayvanların doğal koşullarda barınabilmesi için barınak yapmak en büyük amacımız” diye konuştu.

Hayvanların sokakta bir çok zor durumla karşı karşıya olduğunu belirten Aydın, “Hayvanlar açlık sıkıntısı yaşıyor. Şiddete maruz kalıyor. Trafik kazası geçiriyor. Kaza sonrası sakat kalıyor. Ya da kolları, kulakları veya kuyrukları kesiliyor. Vatandaşlarımızdan merhametli olmalarını istiyoruz. Her canlı gibi onlarında yaşam hakkı var” şeklinde konuştu. Aydın, vatandaşlardan evlerinin önüne 1 kap su, 1 kap yemek koymalarını isteyerek, bazı vatandaşların çeşitli nedenlerden dolayı evlerinde baktıkları kedi ve köpekleri sokağa bıraktığını da anlatarak, 2 veteriner ile birlikte hayvanlara yardım eli uzatmaya çalışacaklarını bildirdi.

(haberciniz.biz)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul’dan Van’a kadar kıyılara eşit ve ücretsiz erişim için eşzamanlı eylemler yapıldı

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı'nın çağrısıyla, Adalar'dan Van'a kadar ülkenin dört bir noktasında bir araya gelen yurttaşlar, kıyılara ücretsiz ve eşit erişim hakkını, kıyıların korunması gerektiğini dile getirerek hükümete 'Anayasa ve Kıyı Kanunu'nu uygula' diye seslendi.

Kazma Bırak: İklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz

Kazma Bırak kampanyası ekibi, Yunanistan'daki yangınlarla ilgili açıklamada bulunarak yangını söndürmenin bir önlem olmadığını, artık bunun için radikal bir çözümün gerektiğini belirtti: 'İklim değişikliğinin etkilerini görmezden gelen, artan orman yangınlarıyla mücadele edebilecek hizmetleri azaltan iktidarlara karşı, iklim değişikliğiyle başa çıkabilecek radikal önlemler istiyoruz.'

Akdeniz foklarının yaşam alanına inşa edilen kaçak iskele sökülüyor

İzmir’in Karaburun ilçesinin Mordoğan Ayıbalığı Mevkii’nde bulunan kaçak iskele, bir yıldan uzun süren yazışmaların ardından nihayet sökülüyor.

ILGA Avrupa: Türkiye’de LGBTİ+’lar hükümetin yasaklarına karşı direniyor

ILGA-Avrupa'nın Türkiye'deki Onur Ayı etkinliklerine ve yürüyüşlerine ilişkin raporunda, Türkiye'deki hükümetin LGBTİ+'lara yönelik nefret söylemlerine, yaptırımlarına, baskılarına ve bunu politikanın bir parçası haline getirerek kurumsallaştırmasına dikkat çekildi. Raporda LGBTİ+'ların direnmeyi sürdürerek yürüyüşleri gerçekleştirdiğine de vurgu yapıldı.

Malatya Çevre Platformu’ndan Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları forumuna davet

Malatya Çevre Platformu, tüm duyarlı çevre kurumlarını ve aktivistlerini 27-28 Temmuz’da Arguvan Türkü Festivali’nin yapıldığı Nazım Hikmet Meydanı’nda düzenlenen Vahşi Madencilik, İnsan ve Çevre Sorunları formuna davet etti.

EN ÇOK OKUNANLAR